MoDo
MoDo

Brynässeger trots nervdaller på slutet

2 februari 2016 21:25

Brynäs dominerade matchen mot MODO i två perioder. Men trots spelövertaget blev det nervdaller på slutet när MODO höll på att ta igen underläget. Dock blev det seger för gästerna med 5-3 efter det sista målet i tom bur.

Från start såg det bara ut som att Brynäs var redo för start. MODO blev rejält tillbakapressat och på matchens första skott satt 0-1 genom Nick Johnson. Snyggt mål från nära håll när MODO helt glömt bort markeringen.

Men allt eftersom kom MODO mer in i matchen. Mycket tack vare att Brynäs drog på sig ett par utvisningar. MODO fick också efter ett visst snurrande i anfallszonen in 1-1. Victor Olofsson kom framstormandes mitt emellan Brynäsbackarna och kunde stöta in pucken förbi en ställd Felix Sandström i nät.

I den andra perioden så satte Brynäs in en högre växel och MODO hade problem att hänga med. 1-2 kom genom Jesper Ollas. Sebastian Enterfeldt utökade ledningen till 1-3 kort därefter och när Pathrik Westerholm stötte in 1-4 snart därpå så var det ridå ner för MODO.

Hemmalaget hängde inte med och passade på att byta målvakt och sakta växte man mer in i matchen, men när väl lägena för reducering kom fanns inte effektiviteten där.

MODO höll på att komma ikapp

Den tredje perioden var MODO:s. Hemmalaget kom ut som ett nytt lag och fick till långa anfall på Brynäs. 2-4 kom också genom Carl Grundström som från nära håll pressade in reduceringen som godkändes efter videogranskning.

Likadant såg 3-4 målet ut med den enda skillnaden att det var Per-Åge Skröder som stod som målskytt.

Hemmalaget satsade sedan på att ta ut målvakten i en sista desperat jakt på kvittering men då kunde istället Greg Scott skicka in 3-5 i den tomma buren och därmed skicka tre poäng till Gävle.