• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Linköping
LHC

Luleå nollade Linköping på hemmaplan

2 februari 2016 21:30

Det var viktiga poäng på spel om tredjeplatsen när Luleå tog emot Linköping på hemmais. Och det blev hemmalaget som drog det längsta strået efter seger med 2-0 där Joel Lassinantti spelade riktigt bra i hemmamålet.


Två formstarka lag i ett hett möte. Det var som upplagt för en riktigt bra tisdagsmatch när Luleå tog emot Linköping, och lagen gjorde inte publiken besviken. Den första perioden böljade fram och tillbaka i ett furiöst tempo med lägen åt båda håll.

Men det var bara hemmalaget som skulle få måljubla inledningsvis. Craig Schira följde med upp i Luleås anfall och serverade Jonathan Granström som fri med Rautio sprätte in 1-0 målet.

Linköping skapade sedan en bra press i inledningen av den andra perioden men allt eftersom tog Luleå över spelet mer och efter ett långt anfall så kunde Jacob Micflikier smälla in 2-0 från nära håll efter en fin framspelning av Lucas Wallmark.

Linköping forcerade för att få in en reducering men Joel Lassinantti spelade riktigt bra i hemmalagets kasse.

Stabilt spel av Luleå

I den tredje perioden så lyckades Luleå bra med att stänga ner gästernas försök till forcering för reducering. Visserligen fick Linköping in en bra press mot slutet men de skott som gick igenom Luleås täta försvar stoppade en het Lassinantti i målet.

Luleå kunde reda ut stormen och ta tre viktiga poäng efter att slutresultatet skrivits till 2-0.