Rögle straffade HV71 i Kinnarps Arena

2 februari 2016 21:35

Det svängde ordentligt i Kinnarps Arena när HV71 tog emot Rögle. Gästerna har den här säsongen varit ett mardrömsmotstånd för HV71 och så blev det även denna kväll då Rögle vann med 3-2 efter straffar.

HV71 hade inte segrat en enda gång mot Rögle i år, och det var något man ville ändra på under tisdagen. Hemmalaget satte också en bra fart från start och pressade stundtals tillbaka gästerna. Men Rögle stack upp i farliga omställningar och ställde stundtals till problem för HV71.

Det var också Rögle som skulle ta ledningen i matchen. Jack Connolly hittade fram till Christoffer Liljewall som snyggt rundade Fredrik Pettersson-Wentzel innan han lirkade in 0-1. Men HV71:s press skulle löna sig. Mattias Tedenby fick fri åkyta på vänsterkansten, tog några snabba skär, kom fri och sprätte in 1-1 i krysset.

Den andra perioden präglades mycket med långa anfall för gästerna som ställde till problem för hemmalaget. Men det var efter en sådan press som HV71 skulle ta ledningen. Hemmalaget kontrade och efter en stunds spelande i anfallszonen så smällde Pär Arlbrandt in 2-1 för hemmalaget. Hans första i HV-tröjan.

Men Rögle skulle få utdelning på sina långa anfall. Jordan Smotherman kom fri och fintade snyggt ner Pettersson-Wentzel innan han lade in 2-2 pucken.

Cehlin visade klassen

I den tredje perioden så böljade spelet friskt och båda lagen gick för seger och chanser saknades inte åt något håll, men de båda lagens målvakter spelade stabilt och höll emot när pressen var som störst.

2-2 stod sig matchen ut och även förlängningen blev mållös så straffar krävdes för att hitta en vinnare, och då klev Patrick Cehlin fram för Rögle. Han fick två chanser och satte båda sina straffar och Rögle tog därmed bonuspoängen.