Färjestad tog revansch på Frölunda

2 februari 2016 21:26

Frölunda hade vunnit de tre tidigare mötena med Färjestad under säsongen. Ett av mötena i Löfbergs Arena slutade 6-1 till Frölunda och idag fick Karlstadlaget sin revansch när klubben segrade med 2-1.

Frölunda inledde klassikermötet mot Färjestad bäst. Detta tack vare ett tidigt numerärt överläge som, trots bra spel, inte resulterade i något mål. Efter det svängde spelet fram och tillbaka. Det skulle dock bli ett mål i perioden och det var hemmalaget som gick till pausvila i ledning.

Mikael Johansson tog pucken i egen zon, bjöd på några fina dribblingskonster innan han assisterade Niklas Arell. Backen drog till direkt på passningen och det rappa skottet satt högt i mål bakom Johan Gustafsson.

– Jag tyckte det var dags att ta tag i grejerna så jag tog tag i pucken och drog iväg, det blev ju bra. För att vi ska kunna slå Frölunda måste vi åka minst lika mycket skridskor som dem och det tycker jag vi gör idag, sa Färjestads Mikael Johansson om målet och den första perioden i C More.

Den andra perioden inleddes med ett mäktigt skott i ribban från Färjestads Joel Eriksson Ek. Stora delar av den andra akten var jämn, men när två Frölundaspelare utvisats kort efter varandra fick Färjestad chansen i fem mot tre.

Det blev inget mål där, men efter det dubbla numerära överläget hade Färjestad en makalös press. Johan Gustafsson stod dock pall och det vara bara 1-0 till hemmalaget efter 40 minuters spel.

– Jag tycker att den andra perioden är ganska bra från oss. Sedan får de ett riktigt hårt tryck på oss i slutet av perioden. Vi måste spela lite snabbare och rappare, tycker jag, sa Frölundas Joel Lundqvist i C More.

Fjärde raka för Färjestad

Den tredje perioden inleddes böljande, men det var hemmalaget som skulle ta tillvara på en chans. Unge Oskar Steen vann pucken bakom mål, hittade Joel Eriksson Ek som gick runt kassen och hittade en lucka längs isen fram till 2-0.

Frölunda skulle ganska omgående lyckas reducera när Henrik Tömmernes pricksköt in 2-1 i numerärt överläge. Det var Tömmernes sjunde mål för säsongen och samtliga har kommit i powerplay.

Efter reduceringen handlade det mesta om gästerna. Roger Rönnberg tog ut Johan Gustafsson och Frölunda skapade fler chanser i slutskedet av matchen, men Lars Haugen stod för flera bra räddningar och Färjestad höll undan.

På det fjärde försöket den här säsongen lyckades alltså Färjestad besegra Frölunda. Segern var dessutom den fjärde raka för Karlstadlaget som nu har sju poäng ner till Växjö på sjätte plats i SHL.