Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Frölunda
FHC

Sista chansen för Färjestad mot Frölunda i årets SHL

2 februari 2016 10:00

Tre matcher, tre vinster. Det är Frölundas facit mot Färjestad den här säsongen, men två av de tre matcherna har gått till förlängning. Blir det jämnt igen? Avgör själv, här är förutsättningarna.


Formkoll

Det är två lag med hygglig vind i seglen som möts, Färjestad med fyra av fem segrar (en efter straffar) och Frölunda med tre av fem.

Sett över de senaste tio omgångarna har lagen tagit lika många poäng, 17 stycken och efter Frölundas förbluffande fina säsongsinledning har laget visat mänskliga sidor på sistone.

30 jan MODO - Färjestad 1-4
28 jan Malmö - Färjestad 2-3 PS
26 jan Färjestad - Växjö 4-1
23 jan Örebro - Färjestad 2-1
21 jan Färjestad - Rögle 4-1
30 jan Frölunda - Djurgården 3-2
28 jan Växjö - Frölunda 1-3
26 jan Frölunda - HV71 0-2
23 jan Linköping - Frölunda 5-0
21 jan Frölunda - Brynäs 2-0

Håll koll på

Andreas Johnson har varit poängbäst i Frölunda på sista tiden, tio poäng på lika många matcher (4+6), tätt följd av Lasch, också med tio poäng (3+7). Över hela säsongen toppar Lasch för tillfället SHL:s poängliga på 41 poäng (13+28). Joel Lundqvist, 36 poäng, och Andreas Johnson, 35 poäng är hack i häl, på fjärde och femte plats.

I Färjestad är det Milan Gulas och Mikael Johansson som varit poängbäst de senaste tio, sju poäng var (3+4). Med sina 34 poäng totalt i år ligger Gulas på nionde plats i SHL:s poängliga.

Målvakterna

Justin Pogge och Lars Haugen har delat på målvakteriet i Färjestad och de har gjort det bra, deras gemensamma målsnitt är 1,4 insläppta mål per match fördelat på 1,63 för Pogge och 1,0 för Haugen.

Lars Johansson fortsätter att gå bra i Frölunda och har på sina senaste fem matcher släppt in 1,41 mål per match och har ett fenomenalt facit sett över hela säsongen. På 27 spelade matcher har han 1,64 i målsnitt per match och en räddningsprocent på närmare 93.

Läget i lagen

Ole-Kristian Tollefsen, Antti Tyrväinen, Joakim Nygård och Tomas Skogs saknades senast i Färjestad, de två sistnämnda är åter tillgängliga för spel.

I Frölunda saknades i helgens match Lukas Bengtsson och Tom Nilsson.

Notera att

  • Färjestad har spelat flest förlängningar i SHL, 15 stycken
  • Frölunda har vunnit de tre tidgiare mötena med Färjestad, två efter förlängning
  • Frölundas Ryan Lasch har gjort fem poäng på Färjestad i år (0+5), Joel Lundqvist har gjort tre (3+0)
  • Frölunda ligger bara på 12:e plats i SHL:s boxplaystatistik, totalt håller laget tätt i 77,78% av de numerära underlägena