Skellefteå
SKE

Fem poäng av Tim Heed när Skellefteå vann

2 februari 2016 21:14

Skellefteå tog sin tredje raka seger mot Växjö. I Vida Arena gjorde laget en riktigt bra insats och backen Tim Heed var magnifik. Han gjorde två mål och spelade fram till tre när laget vann med 5-2.

Skellefteå hade vunnit de två senaste mötena med Växjö och det var också de som satte den högsta farten inledningsvis, bland annat prickade Andrew Calof stolpen.

Men det var hemmalaget som tog ledningen. I svallvågorna efter ett numerärt överläge behöll Växjö sitt momentum och Erik Martinsson pricksköt från sin backplats in pucken bakom en chanslös Markus Svensson.

– Jag är väl ingen van målskytt i grunden, men har inget emot att göra poäng. Vi slarvar en del med pucken och ger dem för mycket chanser, det ska vi städa bort, sa Martinsson till C More i pausen.

Numerärt överläge i fokus

Men i andra var det Skellefteå som hade uppvisning i hur spel i numerärt överläge går till. Firma Tim Heed, Patrik Zackrisson och Mattias Ritola låg bakom de tre första målen. De gjorde ett var och assisterade varandra till resten.

Växjö reducerade, också deras mål kom i numerärt överläge, genom Ilkka Heikkinen. Det var deras första mål i den spelformen på hemmaplan sedan den 24 november.

Men Skellefteå såg till att ha med sig en tvåmålsledning in till pausvilan. Tim Heed slog till igen, den här gången i spel fyra mot fyra, med ett rejält skott.

Tim Heed fantastisk

Skellefteå tog alltså hem även det sista mötet med de regerande mästarna. Tim Heed inkasserade ytterligare en assist till Andrew Calofs mål i tredje fram till 2-5 och visade upp en fantastisk spelglädje, nyblivet uttagen i landslaget som han är.

Även Mattias Ritola och Patrik Zackrisson var riktigt vassa med ett mål och två assist vardera.

– Vi gör en riktigt bra bortamatch och är strålande i andra perioden, kommenterade Zackrisson insatsen i C More.