Hemma
Malmö
MIF
Borta
Örebro
ÖRE

Malmö kan ta viktiga poäng i kampen om åttondelsfinal

2 februari 2016 10:00

I tisdagens match mellan Malmö och Örebro står viktiga poäng på spel. Örebro innehar just nu den sista platsen som innebär en plats i åttondelsfinal, Malmö är 12 poäng bakom och siktar på att krypa närmare.


Lagens form

Malmö tog en mycket efterlängtad seger borta mot Skellefteå på lördagen. Joey Tenute blev matchhjälte när han sköt två poäng till Malmö i förlängningen. Segern var otroligt efterlängtad då klubben inför matchen förlorat fem raka matcher.

Örebro har haft det tungt senaste tiden och förlorat tre raka matcher. Allra närmast kommer klubben från två raka förluster i back-to-back mötet med Karlskrona. Örebro behöver hitta tillbaka till den fina formen som klubben hade innan matchen mot Luleå då Närkelaget tog poäng i åtta raka matcher.

Fem senaste matcherna

30 jan Skellefteå-Malmö 1-2 OT
28 jan Malmö-Färjestad 2-3 PS
26 jan Malmö-Linköping 1-4
23 jan Djurgården-Malmö 5-2
22 jan Malmö-Djurgården 0-3
30 jan Karlskrona-Örebro 8-2
29 jan Örebro-Karlskrona 1-4
27 jan Luleå-Örebro 5-3
23 jan Örebro-Färjestad 2-1
21 jan Växjö-Örebro 4-3 OT

Läget i lagen

Malmö har fortfarande flera tunga pjäser på sin skadelista. TJ. Galiardi, Oscar Alsenfelt, Erik Andersson, Johan Björk och Mattias Persson saknades senast och samtliga är oklara till tisdagens match. Adam Burish är tillbaka i laget och har avtjänat sin avstängning.

Johan Adolfsson var den enda spelaren hos Örebro som saknades i lagets senaste match.

Notera att

  • Örebro har släppt in 17 mål på de tre senaste matcherna.
  • Lagen har mötts tre gånger under säsongen och Malmö har vunnit samtliga. 4-0, 3-1 och 2-1 efter övertid har matcherna slutat.
  • Eric Himelfarb har gjort tre poäng mot Örebro.
  • Örebros Martin Johansson har gjort 28 poäng och det räcker till en 18:e plats i poängligan.

Citatet

– Det här en stor vinst för grabbarna! Vi är ett lag som krigar varje kväll, vi spelar för varandra och oavsett vem som är uttagen tar man jobbet. Skellefteå är ett svårt lag och att vinna här betyder mycket, sa Malmös matchvinnare Tenute till C More efter segern mot Skellefteå.