Hemma
Malmö
MIF
Borta
Örebro
ÖRE

Örebro bröt sin dystra förlustsvit

2 februari 2016 21:18

Örebro kom tillbaka starkt efter tre raka förluster och 17 insläppta mål. I kvällens match blev det seger med 4-0 i bortamötet med Malmö och Julius Hudacek höll nollan.


Den första perioden bjöd inledningsvis på ett ganska högt tempo och tre ramträffar, men mattades av efter hand. Gästande Örebro vann skotten med 6-5, men den första perioden förblev mållös.

– Vi tappade lite intensitet efter halva perioden och där måste vi upp en hel del. Vi får gå in nu och ladda upp ordentligt för den andra, sa Malmös Mathias Tjärnqvist i C More.

Den andra perioden var bara knappt tre minuter gammal när gästerna Örebro tog ledningen. Pucken studsade på det mesta i Malmös zon innan Kalle Olsson fick tag i den. Jonas Gunnarsson var ur sitt läge och Olsson behövde bara raka in pucken i mål.

Det blev inga fler mål i den andra perioden och Malmö hade riktigt svårt att få till någon press på Örebro. Malmö mäktade bara med tre skott på mål i den andra perioden och hemmapubliken visslade missnöjt efter att paussignalen ljudit.

– Vi har svårt att få stopp på dem i vår zon och vi måste trycka ner spelet i deras zon. Vårt presspel har inte fungerat alls. Vi ska komma ut i tredje och leverera en klart bättre produkt, sa Malmös Nils Andersson i C More.

Örebro en vinnare igen

Malmö inledde också den tredje perioden bäst, men lyckades inte få hål på Julius Hudacek i varken den tredje perioden eller i matchen. Istället skulle Örebro göra 2-0 genom Justin Hodgman på ett friläge. Joel Mustonen satte sedan 3-0 i öppen kasse och Daniel Viksten fixade slutresultatet 4-0 med ett skott 17 sekunder från slutet.

I och med segern bröt Örebro sin förlustsvit på tre raka matcher och utökade dessutom avståndet till Malmö i tabellen till 15 poäng.

– Naturligtvis var det viktigt med seger idag. Vi försökte injuta mod i grabbarna till den här matchen och det tycker jag att vi lyckades med. Den här matchen stärker oss givetvis, sa Örebros Kent Johansson i C More efter matchen.