Linköping imponerade mot Skellefteå

16 februari 2016 21:40

Linköping bjöd åter på en toppinsats när ett topplag var på besök. Serieledande Skellefteå fick det hett om öronen när östgötarna spelade ut hela sitt register och vann med 5-2.

Det var två spelsugna lag på isen under tisdagen när Linköping tog emot serieledande Skellefteå. Båda lagen satte en hård press på varandra och de heta lägena saknades till en början. Men ju längre perioden led desto mer tog Linköping över spelet och stundtals hade man riktigt långa och tunga anfall på Skellefteå.

I powerplay tog hemmalaget också ledningen. Gustav Forsling lossade stora kanonen farm till 1-0 och efter det målet så var Linköping det spelförande laget. Broc Little hittade också rätt till 2-0 från snäv vinkel mellan benen på Erik Hanses som då byttes ut mot Markus Svensson i mål.

Skellefteå startade den andra perioden bättre och snurrade bra i anfallszon, men Linköping hade satt sin defensiva taktik oerhört bra och Skellefteå kom inte till några jätteheta lägen och längst bak stod David Rautio för en stabil insats.

Istället för reducering kunde Linköping sätta 3-0. Vilmos Gallo var sist på pucken som via en liggande Jakob Lilja glider in i mål efter att Linköping surrat som bålgetingar runt Markus Svensson i Skellefteås kasse.

Skellefteå vaknade försent

I den tredje perioden väntade sig många en enorm press från Skellefteå men det var Linköping som fortsatte sitt intensiva spel och när Vilmos Gallo på volley slog in 4-0 var matchen stängd. Skellefteå vaknade dock till och både Tim Heed och Erik Forssell hittade rätt men det var försent.

Daniel Rahimi kunde senare stänga matchen med sitt 5-2 mål i tom bur. EN imponerande seger av hemmalaget.