Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Örebro
ÖRE

Fixar poängkungen Lasch ännu en seger till Frölunda?

20 februari 2016 09:00

Frölunda och Örebro drabbar samman för andra gången på två dagar när laget nu möts i Frölundas hemmaborg Scandinavium. Fredagens match vanns av göteborgarna som nu går för ny seger då laget har förstaplatsen i sikte.


Formkoll och tabelläge

Lagen möttes som bekant under gårdagen och där lyckades Frölunda vinna och ta med sig bonuspoängen efter 3-2 i förlängningen.

Lördagens hemmalag Frölunda har nu två raka segrar efter sin lite tyngre period med tre raka nederlag. Göteborgarna är fortfarande med i racet om att ta hem seriesegern i SHL och är inför kvällens matcher sex poäng bakom Skellefteå.

Örebro har vunnit tre av de fem senaste matcherna och har poäng i fyra av dem som ni kan se i tabellen nedan. Närkelaget ligger tia i tabellen och har 13 poäng tillgodo på Rögle som är utanför plats i åttondelsfinal. Tittar vi uppåt i tabellen ser vi att det är nio poäng upp till Djurgården. Stockholmarna ligger på sjätte plats och den sista som innebär direktplats till kvartsfinal.

Fem senaste matcherna

19 feb Örebro-Frölunda 2-3 OT
17 feb Frölunda-Karlskrona 3-2
6 feb Skellefteå-Frölunda 4-1
4 feb HV71-Frölunda 5-3
2 feb Färjestad-Frölunda 2-1
19 feb Örebro-Frölunda 2-3 OT
16 feb Färjestad-Örebro 1-2 PS
6 feb Brynäs-Örebro 3-2
4 feb Örebro-Växjö 3-2
2 feb Malmö-Örebro 0-4

Läget i lagen

Frölunda hade unge backen Lukas Bengtsson tillbaka i veckan, men på fredagen saknades han i laget. Detsamma gällde Spencer Abbot och Mats Rosseli Olsen som missade sina andra raka matcher. Dessutom var boxplay-specialisten Nicklas Lasu borta.

Örebro bröt kontraktet med Justin Hodgman under fredagen. Nyförvärvet som kom under säsongen gjorde endast elva matcher för klubben. Glädjande för klubben var dock att den duktige burväktaren Julius Hudacek var tillbaka i laguppställningen efter en match frånvaro. Han vaktade dock inte målet på fredagen, men det lär han med största sannolikhet göra under lördagen.

Notera att

  • Joel Lundqvist har visat prov på fina spetsegenskaper den här säsongen och leder SHL:s skytteliga på 19 fullträffar.
  • Lagen har mötts tre gånger. Frölunda vann det första med 3-1, Örebro det andra med 5-3 och Frölunda fredagens match med 3-2 efter förlängning.
  • Daniel Viksten har gjort poäng i två raka matcher och siktar på en tredje under lördagen.
  • Ville Viitaluoma gjorde två mål för Örebro och Oscar Fantenberg tre assist för Frölunda på fredagen.
  • Amerikanen Ryan Lasch gjorde ett mål och två assist på fredagen och uttökade därmed sin ledning i poängligan. 29-åringen är uppe i 46 poäng på 44 matcher och har tre poäng tillgodo på Djurgårdens Patrick Thoresen.