Brynäs
BIF

Ville Leino show när Växjö slog Brynäs

24 februari 2016 21:13

En direkt match om att hänga på lagen framför i kampen om en topp sex placering stod på dagordningen i Växjö när Brynäs var på besök. I hemmalaget spelar Ville Leino och han var den som fixade segern till Växjö, 4-2 till slut.

Mycket stod på spel när pucken släpptes och i första perioden vaskade båda lagen fram sina chanser. De allra vassaste hade nog ändå Växjö, men längst bak hos gästerna storspelade Bernhard Starkbaum.

I periodens sista minut bet sig Växjö fast länge i anfallszonen. Pucken gick blixtsnabbt fram och tillbaka mellan hemmaspelarna och passningarna satt på klubbladen. Till sist fick Calle Rosén läget och nöp till direkt, otagbart den gången för Starkbaum. Det var Roséns trejde mål för säsongen.

Ville Leino show

Andra perioden handlade nästan uteslutande om Växjö - och främst om Ville Leino. Han hade med sig en assist från målet i den första perioden och i andra satte han först själv 2-0 med ett iskallt avslut på friläge.

Han hade sedan ett finger med i spelet också på Växjös tredje och fjärde mål. Trean satte Gustav Rydahl (mål för andra matchen i rad) och fyran fixade Sakari Salminen.

Johnson ryckte i skytteligan

Växjö inledde även den tredje perioden bäst, men det var Brynäs som gjorde mål. Ponthus Westerholm fick äran att avsluta ett ruggigt snyggt anfall. Han hade bara att hålla klubban i isen och styra in pucken de sista decimetrarna över mållinjen.

Efter det klev skytteligaledaren Nick Johnson fram och blev först till 20 gjorda mål i SHL. Han kom i fart och sköt i kortsargen. Pucken studsade ut och han lyfte den sedan över Cristopher Nihlstorp.

Närmare än så kom inte Brynäs, utan det blir Växjö som framförallt tar upp kampen med topp sex lagen.