Rögle vann galen match mot Linköping

24 februari 2016 21:45

Linköping och Rögle bjöd på en sprakande, oförutsägbar och spännande match i Saab Arena. Efter att det svängt enormt fram och tillbaka till resultatet 6-6 efter full tid, avgjorde Patrick Cehlin på straff, i förlängningen, och blev hattrickskytt på köpet.

Rögle fick en kanonstart på matchen när Sebastian Wännström satte 0-1 efter 3:25 med ett rappt dragskott.

En kanonstart även på så vis att Linköping aldrig tidigare under säsongen tagit tre poäng om motståndarna gjort matchens första mål, ett scenario som inträffat vid 16 tillfällen.

Östgötarna hade till matchen fått tillbaka både Nick Sörensen och Nichlas Hardt efter skada och var för första gången under säsongen helt ordinarie.

Henrik Törnqvist kvitterade bara några minuter efter Rögles ledningsmål och sen klev Hardt in i handlingarna och styrde in 2-1.

Innan perioden var över hade också Rhett Rakhshani gjort 3-1 i numerärt överläge, fint framspelad av Garrett Roe.

Mardrömslik andraperiod för hemmalaget

Det såg i det läget bra ut för Linköping, men den andra perioden måste gå till historien som den mest misslyckade i klubbens historia.

Jordan Smotherman reducerade för Rögle redan efter 46 sekunder, men sen small det ordentligt.

Comebackande Nichlas Hardt och Daniel Rahimi fick matchstraff inom loppet av 34 sekunder och Rögle spelade fem mot tre i fyra och en halv minut.

Det räckte till att vända på steken. Patrick Cehlin sköt in 3-3 och Timothy Liljegren 3-4 med sitt första SHL-mål.

När Linköping blev fulltaliga igen vaskade de fram ett par kanonlägen och såg ut att kunna komma tillbaka, men under den senare delen av perioden kunde Christoffer Liljewall och Patrick Cehlin göra varsitt mål och det var 3-6 på tavlan.

Hemmalaget var skakat. Det var slarv i försvaret och felaktigt byte som gav gästerna ytterligare överläge. Rögle gjorde alltså 5-0 på Linköping i den andra perioden.

Mardrömslik tredjeperiod för bortalaget

Det blev ombytta roller i den tredje perioden. Rögle såg länge ut att kunna ro hem segern, Linköping hade med fyra minuter kvar bara gjort ett mål (Gustav Forsling) fram till 4-6, med då small det två gånger om.

Broc Little satte 5-6 och minuten senare gjorde Garrett Roe 6-6 och bjöd därmed på en dramatisk avslutning.

"Det svänger om man säger så"

Avgörandet i förlängningen följde samma dramatik som matchen i sin helhet. Patrick Cehlin avgjorde, på straff, med tio sekunder kvar. Han blev med det hattrickskytt på köpet i en galen match som inget läger egentligen var nöjda med.

– Vi har inte mycket i första, får chansen i fem mot tre i andra och får in ett par. Linköping är bra, men det var synd att vi inte kunde hålla ut och ta tre pinnar. Vi tar dock alla poäng vi kan få, sa Cehlin till C More.

– Det svänger om man säger så. Vi blir stressade av andra perioden. Sen är jag stolt över att vi kommer igen i tredje. Att vi inte fick med oss extrapoängen struntar jag egentligen i nu. Det viktigaste var att vi kom tillbaka och kavlade upp ärmarna, menade Linköpings tränare Dan Tangnes i C More.