• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Hemma
HV71
HV71
Borta
Färjestad
FBK

HV71 går för full pott mot Färjestad

25 februari 2016 10:00

Två raka förluster har HV71 på sitt konto. Nu går man för att bryta den trenden samtidigt som man satsar på full pott mot Färjestad. HV71 har nämligen segrat i samtliga tre tidigare möten.


Lagens form

HV71 blandar och ger och är nu i något av ett mellanläge i tabellen. Efter två raka förluster är man förankrat mellan strecken med tio poäng upp till sjätteplatsen och 14 poäng ner till lagen utanför platsen till åttondelsfinal. Men än finns chansen för HV71 då det är 18 poäng kvar att spela om, men då vill det till att man hittar tillbaka till det vinnande spelet igen då man nu har två raka förluster på sitt konto.

Färjestad kommer närmast från en seger i tisdags då Karlskrona hemmabesegrades med 4-2. En viktig seger för Färjestad som därmed på allvar är med i kampen om en plats bland topp tre i tabellen. Men för att fortsätta att haka på i den kampen måste man bryta den dystra HV-trend man har. Färjestad har nämligen inte lyckats att besegra HV71 den här säsongen.

Fem senaste matcherna:

23 feb Malmö-HV71 5-3
20 feb HV71-Karlskrona 1-4
19 feb Karlskrona-HV71 2-3
16 feb HV71-Brynäs 3-2
6 feb Djurgården-HV71 4-3 PS
23 feb Färjestad-Karlskrona 4-2
20 feb Färjestad-Malmö 3-5
18 feb MODO-Färjestad 4-5 OT
16 feb Färjestad-Örebro 1-2 PS
6 feb Växjö-Färjestad 3-2

Starka poängplockare

Två spelare att hålla ett extra vakande öga på under kvällen är Mattias Tedenby i HV71 och Linus Persson i Färjestad. Båda spelarna gör nämligen just nu sina bästa poängmässiga säsonger någonsin i SHL. Tedenby står noterad för 32 poäng så här långt in i säsongen och bjuder ständigt på farligheter i offensiv zon med sin snabbhet.

Linus Persson står för 22 poäng denna säsong och bjöd senast på ett mål i matchen mot Karlskrona. Dessutom är Persson ett oerhört giftigt vapen för Färjestad när det kommer till straffar där han är oerhört säker.

Läget i lagen

HV71 hade en hel del tunga namn borta senast. Bland annat saknade man både Martin Thörnberg och Eric Christensen utöver de långtidsskadade spelarna i Ted Brithén, Ryan O´byrne och Teemu Laine. Oklart om någon är tillbaka till matchen mot Färjestad.

Färjestad fick senast klara sig utan August Gunnarsson och Jonas Holös. Det är ännu inte klart om någon av dessa spelar mot HV71.

Notera att

* HV71 har vunnit alla tidigare möten denna säsong.

* Färjestads Milan Gulas har häng på poängligatoppen.

* HV71 har dragit på sig mest tiominutersutvisningar i serien.

* Färjestad är ett av seriens bästa boxplaylag på bortaplan.

* HV71 är däremot ett av seriens bästa powerplaylag hemma.