Starkt HV71 vann till slut mot Färjestad

25 februari 2016 21:40

HV71 visade god form och gick efter drygt halva matchen fram till 3-0. Det stod sig länge, men Färjestad lyckades få in både ett och två mål i slutet vilket skapade spänning. Men HV71 höll ut och tog tre viktiga poäng.

Färjestad kom ut starkt och hade en kanonchans redan i första bytet. Men efter några minuter tog HV71 över mer och mer och Chris Abbott slog in en retur efter nästan fem minuter.

Oscar Sundh hade en assist på det målet, hans 99:e poäng i HV-tröjan. Sundh, som spelade sin 500:e match i SHL.

Resultatet såg ut att stå sig perioden ut, men i sista minuten spelade Pär Arlbrandt fram Martin Thörnberg som bara hade att raka in 2-0.

"Är fruktansvärt besviken"

I andra perioden fortsatte HV71 att hålla i taktpinnen. De vassaste chanserna som Färjestad skapade kom i numerära underlägen. Men det var också i ett sådant som 3-0 kom.

Simon Önerud tog eget initiativ i ett i övrigt riktigt misslycket powerplay för hemmalaget, åkte in över blålinjen och avlossade ett skott som var tillräckligt hårt och välplacerat att Justin Pogge inte kunde ta det.

– Vi tar extremt korkade beslut som jag hade hoppats att vi skulle ha suddat ut långt tidigare än med sex omgångar kvar. Jag är fruktansvärt besviken på vår insats så här långt, sa en kritisk Magnus Nygren till C More angående hans Färjestads insats.

Oavsett hur det sett ut fram till dess gjorde i alla fall Färjestad match och spänning av det till slut. Niklas Arell gjorde 3-1 med tre och en halv minut kvar och Nygren satte själv 3-2 med 53 sekunder kvar att spela.

Något mer mål blev det dock inte och gästerna fick vända hem tomhänta.

– Det blir lite tufft när de får in en i sex mot tre, men jag tycker ändå att vi lyckas döda den sista minuten bra, sa HV71:s Simon Önerud till C More efteråt.