Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Skellefteå
SKE

Måstematch för MODO som söker revansch

25 februari 2016 10:00

MODO och Skellefteå drabbade samman redan på tisdagen och den matchen blev ingen rolig historia för MODO som föll med 5-0. Två dagar senare möts alltså lagen igen, denna gång i Fjällräven Center och MODO ska ta revansch.


Formkollen

Skellefteå är i stort sett omöjligt att rå på för tillfället. Klubben har tre raka segrar och vunnit fyra av de fem senaste. Efter segern mot MODO på tisdagen klev klubben över 100 poäng för fjärde året i följd. Nu är siktet inställt på Färjestads poängrekord på 118 poäng från säsongen 2001/2002. För att slå det kommer det dock krävas att laget går fullt de kommande sex matcherna.

Det börjar se mörkt ut för MODO att lyckas undvika kval för att hänga kvar i SHL. Laget har nio poäng upp till Rögle på säker mark med sex matcher kvar att spela. MODO:s form är ändå helt okej och laget har två segrar de fem senaste och dessutom poäng i de två senaste hemmamatcherna.

23 feb Skellefteå-MODO 5-0
20 feb Luleå-MODO 1-3
18 feb MODO-Färjestad 4-5 OT
16 feb Rögle-MODO 3-2
6 feb MODO-Malmö 2-1 OT
23 feb Skellefteå-MODO 5-0
20 feb Rögle-Skellefteå 1-4
18 feb Skellefteå-Luleå 2-1
16 feb Linköping-Skellefteå 5-2
6 feb Skellefteå-Frölunda 4-1

Läget i lagen

Skellefteå saknade backen Sebastian Aho, kaptenen Jimmie Ericsson och långtidsskadade Janne Pesonen mot MODO. Det är oklart om någon av de tre gör comeback på torsdagen.

Hos MODO saknas sedan tidigare skadade Peter Öberg som lider av sviterna efter en hjärnskakning. Patrick Dwyer kommer att missa den här veckan på grund av skada enligt Andreas Johansson. Dock var Bobby Butler tillbaka i laguppställningen senast.

Notera att

* Skellefteå har vunnit samtliga tre möten mellan lagen. I tisdags blev det som sagt 5-0 mellan lagen i Skellefteå Kraft Arena.

* Martin Lundberg gör på torsdagens sin 400:e match för Skellefteå AIK.

* MODO:s Noah Welch spelar mest i snitt per match i SHL.

* Skellefteås Linus Lindström gjorde sitt första SHL-mål på tisdagen och Patrik Zackrisson nådde över 200 poäng i SHL.

* Adam Reideborn har stått de två senaste matcherna och startat fem av de sex senaste matcherna.