• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Linköping
LHC

Brynäs behöver hitta vinnarkänslan igen

28 februari 2016 09:40

Brynäs har haft en riktigt tung period sedan SHL drog igång igen efter det senaste uppehållet. Med idel förluster i bagaget tar de på söndagen emot Linköping och nu gäller det att börja vinna igen för att få den rätta känslan inför slutspelet.


Formkollen

Linköping tog hem det första back-to-back mötet med Brynäs på lördagskvällen. I och med de tre poängen kommer de att gå upp på tredje plats i tabellen om det blir tre nya pinnar när de möts i Gävle på söndagen.

Brynäs har verkligen hamnat på dekis sedan uppehållet. Idel förluster har det blivit i de fem matcher som laget spelat sedan dess och noll inspelade poäng. I de fem sista matcherna innan uppehållet tog laget 13 av 15 möjliga poäng, så skillnaden däremellen är markant. Chanserna att nå en topp sex placering är nu ganska små.

Det återstår nu fem matcher att spela i SHL och det gäller för Brynäs att hinna med att hitta vinnarkänslan igen innan slutspelet drar igång. Första anhalten är att ta revansch på Linköping för förlusten i Saab Arena.

De fem senaste matcherna

27 feb Linköping-Brynäs 6-3
24 feb Växjö-Brynäs 4-2
20 feb Brynäs-Djurgården 3-5
18 feb Brynäs-Rögle 0-1
16 feb HV71-Brynäs 3-2
27 feb Linköping-Brynäs 6-3
24 feb Linköping-Rögle 6-7 OT
20 feb Linköping-Växjö 0-3
18 feb Djurgården-Linköping 2-3 PS
16 feb Linköping-Skellefteå 5-2

Läget i lagen

Brynäs har en del tunga namn på sin skadelista. Anton Rödin, Simon Bertilsson, Anssi Salmela och Sondre Olden har alla varit borta ett bra tag. I lördagens match i Linköping var dock Jesper Ollas tillbaka efter att ha missat matchen innan.

Linköping mönstrade i stort sett ordinarie lag, bara Sebastian Karlsson saknades.

Notera att

* Brynäs Ponthus Westerholm satte två av Gävlelagets mål på lördagen. Han har även gjort ett mål tidigare mot Linköping den här säsongen.

* Linköpings Broc Little gjorde hattrick i lördagens drabbning.

* Nick Sörensen har nu spelat två matcher sedan återkomsten efter skada. Han var på spelhumör han också och svarade för två mål och en assist.

* Linköping gjorde sex mål. Trots det hamnade notoriska poängmakare som Garrett Roe, Rhett Rakhshani och Chad Billins helt utanför poängprotokollet.

Sagt efter första matchen

– Kul för Broc att få göra tre mål och få igång målskyttet. Det gör nog mycket för hans självförtroende och välmående. Nick Sörensen är involverad i mycket, skönt att se och han kommer att bli en viktig pjäs för oss framöver, sa Linköpings tränare Dan Tangnes på lördagens presskonferens.

– Vi börjar bra och är bättre första tio. Sen gör vi misstag i egen zon som vi inte gjort tidigare under säsongen. Vi glömmer att räkna in spelare och det räcker inte mot ett så bra lag som Linköping. Kedjan med bröderna Westerholm och Adam Brodecki var riktigt bra, kul att se dem, sa Brynäs tränare Thomas Berglund.