Resultat: Brynäs bröt sin långa förlustsvit

28 februari 2016 21:43

Brynäs tog revansch på Linköping när de segrade med 4-2 i söndagens back-to-back möte. Lucas Carlsson var med ett mål och en assist en av förgrundsfigurerna när klubben bröt sin fem matcher långa förlustsvit.

Söndagen bjöd på det andra mötet mellan Brynäs och Linköping på lika många dagar. Linköping vann rond ett med 6-3 och det märktes att det var ett revanschsuget Brynäs i inledningen på söndagens drabbning. Gävlelaget var det klart bättre laget i början av matchen och tryckte tillbaka östgötarna. Efter hand skulle dock Linköping ta över mer och mer, men några mål bjöds vi inte på under de första 20 minuterna.

– Vi är lite trögstartade, men jag tycker vi växer in i det och skapar en del på slutet. Vi får ta med oss det ut i den andra. Vi saknar den här lilla krämen i kampmomenten, men det ska vi ändra på i den andra perioden, sa Linköpings back Daniel Rahimi i C More.

Även i en andra perioden kom Brynäs ut starkt och skulle till slut också ta ledningen. Jonathan Pudas passade till backkollega Marc Zanetti längs med blålinjen. Zanetti klippte till direkt i hörnet Högberg kom från och 1-0 var ett faktum. Det skulle dock smälla åt andra hållet omgående. Nio sekunder efter Brynäs ledningsmål var det kvitterat. Henrik Törnqvist hittade Daniel Rahimi som följde med i anfallet. Backen Rahimi pricksköt mycket elegant in 1-1 i det första krysset hos Felix Sandström.

Nick Johnson upp i skyttetopp

I slutet av perioden tryckte Brynäs på, men trots 18-9 i skott på mål till hemmalaget i den andra perioden stod det 1-1 efter 40 minuters spel.

– Det har grinat oss lite i ansiktet på slutet, men i tre av de fem raka förlusterna tycker jag vi gjort riktigt bra matcher. Det är ingen idé att gnälla på varandra utan försöka hålla det positivt rakt igenom, sa Brynäs Jörgen Sundqvist i C More efter två perioder.

Den tredje perioden var drygt sex minuter gammal när Brynäs fick en tekning i offensiv zon. Pathrik Westerholm vann den och pucken gick rakt bak till unge backen Lucas Carlsson. Han drog till direkt och Högberg kunde inte rädda. Dryga minuten senare kom också 3-1 till hemmalaget. Greg Scott hittade Nick Johnson som efter ett märkligt ingripande från Marcus Högberg fick öppen kasse och kunde raka in pucken. Det var mål nummer 21 för Johnson som klev upp i ensam skytteligaledning.

Sex poäng till Djurgården

Linköping reducerade när Broc Little hittade Nichlas Hardt som pangade dit 3-2 från nära håll. Brynäs skulle dock få med sig tre poäng den här kvällen. När gästerna forcerade och tog ut målvakten i jakt på en kvittering kunde Daniel Mannberg raka in 4-2 till publikens jubel.

Segern var Brynäs första efter fem raka förluster och Gävlelaget har nu sex poäng upp till Djurgården som innehar den sista direktplatsen till kvartsfinal. Linköping ligger kvar som fyra och har fem poäng tillgodo till Växjö.

– Sådana där lägen får man inte ofta och det var bara att dra dit den. Vi gör en bra match idag och jobbar otroligt hårt. Vi har inte fått utdelning på slutet så det var skönt att puckarna gick in i dag. Jag tycker det har fungerat riktigt bra för mig i år och det är hur kul som helst. Det var enormt viktigt att vi fick med oss en seger idag, berättade Brynäs Lucas Carlsson i C More efter matchen.