Gynge straffhjälte i comebacken

27 februari 2016 21:26

Växjö snodde åt sig dubbla segrar i helgens back-to-back-duell med Rögle. Efter att på lördagskvällen ha tappat en tremålsledning klev Richard Gynge fram och sköt matchvinnande 4-3 på straff i sin återkomst.

Mindre än ett dygn efter gårdagens match klev Växjö och Rögle återigen ut för att drabba samman. Denna gång var Vida Arena spelplatsen, där hemmalaget öppnade klart starkast. Med åtta minuter spelat öppnade Sakari Salminen målskyttet, via sitt 1-0 på framspelning från Josh Hennessy.

Kort därpå ökade Gustav Rydahl på Växjöledningen i en elegant omställning. Även spelmässigt var det kraftig dominans från hemmalaget, som pressade tillbaka Rögle stora delar av perioden. Det skulle ge utdelning i form av fler mål och Richard Gynge styrde in 3-0 i numerärt överläge. När lagen klev in till periodvilan var det kraftig övertag till Växjö som vunnit skotten med klara 19-5.

– De är mycket farligare än oss därute. Puckmässigt är det lite 50-50, men när de får chanserna så är de livsfarliga, analyserade Rögles Patrick Cehlin första 20 för C More.

Bara två poäng bakom kvartsfinalstrecket

Mittenakten höll sedan på att få sämsta tänkbara start för gästerna. Redan efter 45 sekunder fick Liam Reddox fritt fram, men nyinbytte Oscar Dansk stängde igen sitt mål. Istället skulle Rögle växa in i spelet och halvvägs genom matchen tände Christopher Liljewall hoppet med en reducering. Dominik Granak bombade kort därpå in 3-2 och det var därmed kontakt inför tredje.

– Vi är inte helt nöjda med den här perioden heller. Men det är ett steg i rätt riktning, sade gästernas kapten Liljewall till C More.

Det pigga Röglespelet höll i sig i tredje och laget öppnade starkt. Med 9.58 spelat kom slutligen kvittering, inpressat av Granak efter en tilltrasslad situation runt Christopher Nihlstorp. Matchen gick till förlängning och straffar, där Gynge på nytt skulle slå till.

Med sitt matchavgörande 4-3 sköt han segern till Växjö i sin comeback från skadan. Segern var viktig för Växjö, som nu bara är två poäng kvartsfinalstrecket.

– Vi är i en jagande position och det är rätt härligt. Vi ska göra allt för att ta den där platsen och det är vad vi jobbar för varje dag, förklarade matchvinnaren Gynge för C More.