Hemma
Växjö
VLH
Borta
Rögle
RBK

Växjö går för full pott mot Rögle

27 februari 2016 10:00

Efter fredagskvällens seger för Växjö så vänder nu lagen till Småland för returmöte under lördagen, och den stora frågan är naturligtvis om Rögle får revansch från gårdagen mot ett Växjö som vunnit alla tre tidigare möten denna säsong.


Lagens form

Rögle kunde inte följa upp onsdagens seger mot Linköping med ännu en seger. Hemmamötet mot Växjö var tätt och tufft men till slut fick hemmalaget se sig besegrat. Detta trots att man stod för en mycket bra insats. Nu handlar det för Rögles del om att snabbt studsa tillbaka för att skapa sig så bra förutsättningar som möjligt för revansch.

Växjö börjar slipa på formen inför det som komma skall. Chansen till att nå en direktplats till kvartsfinal ljusnar allt mer och efter fredagens vinst har man nu endast tre poäng upp till Färjestad som just nu innehar den sjätte och sista direktplatsen till kvartsfinal. Segern mot Rögle var också Växjös tredje raka pch frågan är om Växjö har planerat formen perfekt inför slutspurten av serien?

Fem senaste matcherna:

26 feb Rögle-Växjö 1-2
24 feb Växjö-Brynäs 4-2
20 feb Linköping-Växjö 0-3
18 feb Malmö-Växjö 3-1
16 feb Växjö-Djurgården 4-5 PS
26 feb Rögle-Växjö 1-2
24 feb Linköping-Rögle 6-7 OT
20 feb Rögle-Skellefteå 1-4
18 feb Brynäs-Rögle 0-1
16 feb Rögle-MODO 3-2

Läget i lagen

Ivan Baranka och Felix Schütz saknades för Rögle både mot Linköping och Växjö. I fredags saknades dessutom Jack Connolly som skadade sig i mötet med Linköping.

Växjö har haft Richard Gynge borta sedan landslagsuppehållet och det är oklart när han är redo för spel igen. Det bör dock närma sig då det var sjukdom som stoppade honom från spel senast. Även Tuomas Kiiskinen saknades i fredags.

Notera att

* Växjö har vunnit alla tidigare mötena denna säsong.

* Växjö är i botten i både powerplay- och boxplaystatistiken.

* Rögle får näst mest skott mot sig av alla lag.

* Både Rögle och Växjö är två lag som skjuter mycket i målramen.

* Rögle tacklar tredje mest i ligan, Växjö näst minst.