• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Linköping
LHC

Frölunda vill förlänga sin hemmasvit

3 mars 2016 10:00

På torsdagen öppnar Scandinavium dörrarna till toppmötet mellan Frölunda och Linköping. Göteborgrana har rikitigt stark form hemma i sin borg med fyra raka vinster. Nu siktar klubben på ännu en mot Linköping som i sin tur jagar en topp tre placering.


Formkollen

Frölunda har vunnit tre av sina fem senaste matcher och har ganska god form. Tittar vi på hemmais har göteborgarna vunnit fyra raka matcher och tagit maximala 12 poäng i de matcherna.

Linköping har svajat en del på sistone och har helt plötsligt blivit hotat av lagen underifrån i tabellen. Avståndet ner till formstarka Växjö är nu endast fyra poäng och Linköping behöver plocka minst två segrar på de återstående matcherna för att hålla undan.

Klubben kan dock också tittat uppåt i tabellen då det endast skiljer två poäng till Luleå som ligger trea. Bortaformen för klubben är ganska god med två segrar på de tre senaste.

De fem senaste matcherna

1 mar Luleå-Frölunda 0-1 OT
27 feb MODO-Frölunda 4-2
25 feb Frölunda-Malmö 4-1
23 feb Djurgården-Frölunda 2-1
20 feb Frölunda-Örebro 2-0
1 mar Linköping-Örebro 4-3 OT
28 feb Brynäs-Linköping 4-2
27 feb Linköping-Brynäs 6-3
24 feb Linköping-Rögle 6-7 OT
20 feb Linköping-Växjö 0-3

Läget i lagen

Frölunda som haft en hel drös av spelare på sin skadelista fick tillbaka flera under tisdagen. Elias Fälth, Oscar Fantenberg och Sebastian Stålberg var alla tillbaka. Dock saknas fortfarande kapten Joel Lundqvist, Lukas Bengtsson och Spencer Abbott.

Linköping fick tillbaka Sebastian Karlsson och långtidsskadade Petter Hansson i tisdagens match mot Örebro. Nick Sörensen och Chad Billins saknades dock på grund av avstängningar. Billins är avstängd i ytterligare en match för en slewfooting i söndagens match mot Brynäs. Nick Sörensen är avstängd för en huvudtackling.

Notera att

* Andrew Gordon gjorde två mål i tisdags mot Örebro och Henrik Tömmernes gjorde matchens enda mål i sergen mot Luleå.

* Henrik Tömmernes har gjort 10 mål i SHL den här säsongen, nio har varit i numerärt överläge. Målet på tisdagen var alltså hans första i spel fem mot fem.

* Lagen har mötts vid tre tillfällen. Frölunda vann det första mötet med 7-1 och det andra med 3-2 efter förlängning. Det senaste mötet vann dock Linköping med 5-0.

* Två spelare som verkligen trivts under de matcherna är Joel Lundqvist och Garrett Roe. Lundqvist, som med största sannolikhet missar torsdagens match, har gjort sju (!) poäng mot Linköping. Roe står noterad för fyra mot Frölunda.