Högberg stängde igen i Scandinavium

3 mars 2016 21:43

Marcus Högberg stängde igen butiken när Linköping gick segrande ur en tight kamp i Scandinavium. Detta efter två tidiga fullträffar i andra- respektive tredjeperioden mot andraplacerade Frölunda.

Det var hemmalaget Frölunda som tog tag i taktpinnen i Scandinavium. Man etablerade en god press i offensiv zon, men Linköping lyckades hålla undan väl och lät inte sitt motstånd till några allt för farliga möjligheter.

Matchen öppnade dock upp sig så småningom då även Linköping började skapa tryck i offensiv zon. Närmast för gästerna var Broc Little efter att Johan Gustavsson släppt en farlig retur rakt ut. Perioden blev en mållös historia, där inte heller Frölundas duo med Andreas Johnson och Johan Sundström lyckades spräcka nollan, efter en fin uppåkning av den förstnämnde.

Hardt öppnade målskyttet

Linköping fick i slutet av perioden ett powerplay som hängde med in i den andra. Där det blev utdelning med en sekund kvar av det numerära överläget, när Nichlas Hardt tog vara på en målvaktsretur.

Frölunda satte därefter en tung press mot Linköpingsmålet och Högberg fick stå emot upprepade gånger, när ett trött bortalag ofta fick slå icingpuckar. Linköping kom dock tillbaka chansmässigt och var nära att utöka i Frölundapressen, när Fredrik Andersson prickade stolpen.

I den tredje var Frölunda inte lika chansskapande och efter dryga tre minuter hade vi istället 0-2, när Niklas Persson sprätte in pucken i Gustafssons vänstra kryss. Hemmalaget lyckades aldrig etablera någon press i offensiv zon förrän i slutet, när man fick powerplay och plockade ut målvakten. Då bjöd istället Marcus Högberg på flertalet parader och i matchens sista sekund var stolpen i vägen för Oscar Fantenberg.

– Vi har svängt en del i prestationerna. Det var ett viktigt och skönt besked för oss att komma tillbaka till vårt spel här ikväll, sade en nöjd Linköpingstränare, Dan Tangnes, efter matchen.