• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Färjestad
FBK

Brynäs och Färjestad gör upp om viktiga poäng

4 mars 2016 10:00

Nio poäng kvar att spela om och det är nio poäng upp till Färjestad för Brynäs. Nu väntar det första mötet av två på två dagar mellan lagen och för Brynäs handlar allt om seger.


Lagens form

Brynäs är inne i en tung trend för tillfället. Chansen har länge funnits på att nå en direktplats till kvartsfinal men med den dåliga formen på slutet så har chansen minskat avsevärt och man har inte längre allt i egna händer. Dock handlar det nog för Brynäs del mer om att hitta formen inför det som komma skall, än att jaga en direktplats till kvartsfinal.

Efter onsdagens förlust mot Malmö med 5-3 så har Brynäs nu sex förluster på sina sju senaste matcher.

Färjestad slåss för att hålla sin plats bland de sex främsta i tabellen och även om Brynäs är ett lag som jagar så går man den hårdaste bataljen med Växjö som ligger precis runt Färjestad i tabellen. Färjestad kan dock om man avslutar serien bra klättra upp ett par pinnhål i tabellen. Men då krävs det att man plockar en hel del poäng på slutet. Kanske är det också så att formen börja komma krypande för Karlstadlaget som har visat bra moral på slutet där man vänt underlägen till seger i matcherna både mot Skellefteå och mot Rögle.

Fem senaste matcherna:

2 mar Malmö-Brynäs 5-3
28 feb Brynäs-Linköping 4-2
27 feb Linköping-Brynäs 6-3
24 feb Växjö-Brynäs 4-2
20 feb Brynäs-Djurgården 3-5
2 mar Färjestad-Rögle 4-3 OT
27 feb Skellefteå-Färjestad 2-3 SO
25 feb HV71-Färjestad 3-2
23 feb Färjestad-Karlskrona 4-2
20 feb Färjestad-Malmö 3-5

Westerholm visar vägen

En spelare att hålla koll på i Brynäs är Pathrik Westerholm som verkligen har slipat på formen inför slutet. I förlusten mot Malmö var Westerholm ändå en tongivande och bärande spelare för Brynäs och bjöd på ett mål och en assist. Det gjorde att Westerholm nu har gjort tio poäng på de tio senaste matcherna.

Hos Färjestad så är Linus Persson värd att kolla in lite extra. Persson stod för det matchavgörande målet i förlängningen mot Rögle och gick därmed upp i toppan i ligan när det gäller matchavgörande mål. Sju gånger har Persson stått som matchvinnare för Färjestad och det bevisar att den assisterande lagkaptenen aldrig kan lämnas obvevakad.

Läget i lagen

Brynäs ser ut att komma till spel med samma lag som sist. Det betyder att man fortsatt har skador på tongivande spelare som Jesper Ollas, Anton Rödin och Anssi Salmela. Den sistnämnda närmar sig en återkomst.

Färjestad kom till spel senast utan Jonas Holös, Johan Ryno och Joel Eriksson Ek. 16-årige Fabian Zetterlund gjorde debut mot Rögle men fick kliva av efter en smäll.

Notera att

* Ingen spelare har gjort mer matchavgörande mål än Färjestads Linus Persson.

* Färjestad drar på sig minst tvåminutersutvisningar på bortaplan.

* Brynäs skjuter flest skott på mål på hemmaplan av alla lag i serien.

* Brynäs släpper in minst mål av alla lag i numerärt underläge.

* Ingen av Färjestads målvakter har hållit nollan denna säsong.