Luleå vände och vann i Jönköping

3 mars 2016 21:42

Luleå Hockey plockade två viktiga poäng i kampen om tredjeplatsen. I en böljande och svänging tillställning mot HV71 i Kinnarps Arena, skrev sig Jacob Micflikier till matchhjälte efter att ha avgjort i förlängningen.

Den första perioden i Kinnarps Arena präglades av en bastant press från hemmalaget. 17-årige Filip Gustavsson, som fick vakta kassen i Joel Lassinanttis och Daniel Larssons frånvaro, sattes på prov direkt och bjöd på en hel del svettiga räddningar. Luleås mest aktiva spelare var Bill Sweatt, som hade två bra lägen i slottet framför Pettersson-Wentzel.

Just när perioden såg ut att bli en mållös historia, satte Simon Önerud fart på vänsterkanten. Med två sekunder kvar på matchuret hittade HV-forwarden luckan bakom Gustavsson och vi hade 1-0 till hemmalaget.

– Jag hörde publiken skrika skjut, så det var lika bra att avlossa bössan, sade Simon Önerud till C More i periodpausen och fortsatte: Vi är heta, men måste ta vara på våra chanser bättre.

Tidig utökning

Efter knappa minuten spelad hade HV gått upp i en 2-0-ledning. Återigen var det Simon Önerud som skrev in sig i målprotokollet när han blev lämnad helt fri framför Gustavsson. Målet kom som en kalldusch för Luleå som dock satte högsta fart och fick efter ett flertal kvalificerade målchanser in en reduceringspuck. En misslyckad rensning tog Toni Rajala hand om och efter ett fint samspel med Jacob Lagacé hade vi 2-1.

Återstående tid av perioden var en böljande sådan där dock gästerna kom allt närmare en kvitteringspuck, men 2-1 stod det efter 40 spelade minuter.

Den tredje perioden blev en målrik historia. Gästerna jagade länge en kvittering och fick till slut en sådan i spel fem-mot-fyra, men glädjen blev kortvarig när Thörnberg stack upp och kort därefter gjorde mål i samma spelform.

Norrbottningarna hade dock inte givit upp och med mindre än tre minuter kvar dunkade Ilari Melart in kvitteringen.

I efterföljande förlängning blev Jacob Micflikier matchhjälte, när han under en avvaktande utvisning tryckte in 3-4.

– Inte den bästa matchen från vår sida. Vi chansar lite för mycket, men det var skönt att få hem en seger, sade matchhjälten Jacob Micflikier till C More efter matchen.