Hemma
HV71
HV71
Borta
Luleå
LHF

HV71 jagar hemmaplansfördel i åttondelsfinalen

3 mars 2016 10:00

Chansen för HV71 att nå direkt till kvartsfinal försvann under tisdagen så nu ställs siktet in på att nå hemmaplansfördel i en stundande åttondelsfinal. För att det ska vara möjligt vill det nog till att HV71 plockar poäng mot Luleå på torsdagen.


Lagens form

HV71 hade efter landslagsuppehållet häng på att nå en direktplats till kvartsfinal, men den något skrala formen på sistone har gjort att den chansen har försvunnit. HV71 har förlorat fyra av sina fem senaste matcher och det vill till att man börjar hitta formen igen inför det som komma skall. Dessutom har HV71 haft en del problem bakåt då man släppt in en hel del mål. Bara på de fem senaste matcherna har HV71 totalt släppt in 19 mål.

Luleå fick se sig besegrade senast mot Frölunda med 0-1 efter förlängning där Luleås ineffektivitet var påtaglig. Luleå hade mängder med chanser men lyckades inte få hål på Lasse Johansson i gästernas kasse. Förlusten till trots så visade Luleå upp ett bra spel och med poäng i de fyra senaste matcherna har Luleå börjat visa att formen närmar sig inför det som komma skall.

Fem senaste matcherna:

1 mar Växjö-HV71 3-2
27 feb Örebro-HV71 5-2
25 feb HV71-Färjestad 3-2
23 feb Malmö-HV71 5-3
20 feb HV71-Karlskrona 1-4
1 mar Luleå-Frölunda 0-1 OT
27 feb Djurgården-Luleå 1-2 OT
25 feb Karlskrona-Luleå 1-2
23 feb Luleå-Örebro 7-0
20 feb Luleå-MODO 1-3

Frånvaroproblem hos HV71

HV71 dras inte bara med en halvdan form utan man har också en hel del spelare borta. Mot Växjö senast drog Mattias Tedenby på sig ett matchstraff och är avstängd mot Luleå. Vidare så har HV71 Ted Brithén, Erik Christensen och Ryan O´byrne borta utöver långtidsskadade Teemu Laine och Björn Melin. Lägg därtill att Adam Almqvist var sjuk senast och man förstår att HV71 har det jobbigt med så många spelare borta.

Målglada matcher

De tre tidigare mötena mellan lagen har bjudit på fartfylld och offensiv hockey med en hel del mål. HV71 har vunnit två av de tidigare mötena där den totala målskörden har varit det mest anmärkningsvärda. HV71 har gjort 13 mål på Luleå på tre matcher. Luleå har gjort 11 mål på tre matcher mot HV71. Hos HV71 har Erik Christensen varit lagets bästa målskytt med tre mål mot Luleå, och gästernas bästa målskytt not HV71 har Jonathan Granström varit med två mål.

En spelare att dock hålla ett extra öga på ändå är HV71:s Oscar Sundh. Den forne Luleåspelaren gjorde två mål senast i matchen mot Växjö och kom därmed över hundra gjorda poäng i SHL.

Läget i lagen

Som tidigare nämnts har HV71 stora problem på frånvarolistan. Ted Brithén, Erik Christensen, Ryan O´byrne, Teemu Laine, Björn Melin och Adam Almqvist är alla skadade eller sjuka. Återstår att se om någon är redo till matchen mot Luleå. Mattias Tedenby är avstängd.

Luleå har det bättre ställt då endast Daniel Larsson och Viktor Ekarv saknades senast.

Notera att

* Endast en av nio spelade perioder mellan lagen har varit utan mål.

* HV71:s målvakt Fredrik Pettersson-Wentzel har spelat näst mest av alla målvakter.

* Luleås Anton Hedman toppar tacklingsligan.

* Luleå gör första målet i matchen näst minst gånger.

* HV71 har varit i ledning i matcherna på hemmaplan flest gånger av alla lag.