• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Malmö
MIF

Rögle ska börja äta upp avståndet till Malmö

4 mars 2016 10:00

Fredagen öppnar dörrarna för det första back-to-back mötet på två dagar mellan Skånes rivaler Rögle och Malmö. Båda lagen har fixat nytt kontrakt och mötena handlar mest om prestige.


Formkollen

Rögles form är sval och klubben har tagit en seger och fyra poäng på de fem senaste matcherna. Hemma i Lindab Arena har klubben förlorat två raka matcher. Faktum är att klubben endast vunnit en av sina fem senaste drabbningar på hemmais.

Om Rögles form är sval är rivalen Malmös glödhet. Klubben har tagit fyra trepoängare på de fem senaste matcherna och skapat ett avstånd på sex poäng ner till Rögle.

Fem senaste matcherna

2 mar Färjestad-Rögle 4-3 OT
27 feb Växjö-Rögle 4-3 SO
26 feb Rögle-Växjö 1-2
24 feb Linköping-Rögle 6-7 OT
20 feb Rögle-Skellefteå 1-4
2 mar Malmö-Brynäs 5-3
27 feb Malmö-Karlskrona 3-1
25 feb Frölunda-Malmö 4-1
23 feb Malmö-HV71 5-3
20 feb Färjestad-Malmö 3-5

Läget i lagen

Rögle har Jesper Jensen långtidsskadad sedan tidigare. Dessutom har Ivan Baranka och Felix Schütz varit saknade en tid. Dock återvände sylvasse centern Jack Connolly mot Färjestad och gjorde direkt tre asisst.

Malmö har en fortsatt lång skadelista. Oscar Alsenfelt, Derek Meech, Johan Björk, Mattias Persson och T.J. Galiardi är långtidsskadade. Mot Brynäs saknades även Frederik Storm, Nicklas Jadeland, Björn Svensson, Peter Mueller och Erik Andersson. Dock var forwardsstjärnan Andreas Thuresson tillbaka i laget och glänste direkt med två mål.

Notera att

* Vi har bjudits på två skånederbyn så här långt och fredagen och lördagens back-to-back är de sista mötena för den här säsongen. Hittills har lagen segrat i varsin match, sina respektive hemmamöten.

* Andreas Thuresson och Kent McDonell gjorde två mål var i segern mot Brynäs.

* Jack Connolly är Rögles formstarkaste spelare och har gjort poäng i fem raka matcher. Dessutom stod han för tre assist i förlusten mot Färjestad.

* Malmö har hela fyra spelare som har en poängsvit vid liv. Joey Tenute och Andreas Thuresson har gjort poäng i fyra raka matcher. Nils Andersson i fem och veteranen Mathias Tjärnqvist i sex raka matcher.

Citatet

"Vi vill vinna resten nu och det är nu det avgörs vilka som är bäst i Skåne", sa Malmös lagkapten Henrik Hetta om det stundande back-to-back mötet med Rögle efter segern mot Brynäs.