Rögle närmade sig efter derbykrossen

4 mars 2016 21:32

Rögle vann det första back-to-back-mötet med Malmö och närmade sig i tabellen. Segersiffrorna i det heta Skånederbyt skrevs till 5-1, där jubilaren Dominik Granak stod för två assist.

Malmö öppnade bortaderbyt med Rögle friskt. Redan i den andra spelminuten lade Mathias Tjärnqvist med en fin passning upp för Fredrik Händemark, som fick chansen framför mål. Tempot var högt genom hela matchupptakten och nästa möjlighet gick till gästernas Nils Andersson, men Oscar Dansk stängde till.

Efterhand började Rögle att växa in alltmer och med 13 minuter spelat fick laget chansen i spel fem mot fyra. Där fick Ludvig Rensfeldt tid till att servera Sebastian Wännström, som skickade in 1-0 bakom en överspelad Jonas Gunnarsson. I slutskedet av perioden hade sedan Nils Andersson en kvittering i nät för Malmö. Målet dömdes dock bort, sedan Henrik Hetta tampats med Alen Bibic och fått Dansk på fall.

– Jag ska in på kassen, sen tycker jag att han (Bibic) håller i min klubba. Vad ska jag göra där? Jag tycker att det är solklart och ska det vara något är det holding på honom i så fall, resonerade Hetta om situationen i samspråk med C More.

Andreas Thuresson hade sedan chansen för Malmö i upptakten på andra, men Dansk räddade. Istället kunde Mathias From med 5.18 på klockan runda sin försvarare och sätta 2-0 för Rögle. En av assisterna till målet tillskrevs Dominik Granak, som gjorde sin 100:e match för Rögle.

Tre poäng efter i tabellen

Ledningen utökade Christopher Liljewall sedan än mer, när kaptenen avslutade en omställning genom att vispa in 3-0 via stolpen. Efter att Patrick Cehlin varit nära att sätta dit fyran kunde Malmö lyfta spelet i periodens slutskede.

– Vi vet att Malmö är väldigt bra på att vända spelet snabbt. Det tog vi upp inför den andra perioden och vi har fått ner pucken djupt. Då får vi långa anfall och det har gett resultat, förklarade Röglekaptenen Liljewall tremålsledningen för C More.

Jack Connolly klev sedan fram och ökade på hemmaledningen än mer, med sitt 4-0 i numerärt underläge. Spelmässigt var det annars övertag för Malmö, som även sköt friskt. Slutligen gav det utdelning och Jens Olsson reducerade med ett skott som Dansk släppte förbi sig till synes enkelt.

Med viss kontakt tog Björn Hellqvist beslutet att med sju minuter kvar satsa på en extra utespelare. Det draget spelade dock dock inte väl ut, för bara sekunder senare kunde Jordan Smotherman lyfta in 5-1 i öppen målbur. Det blev även segersiffrorna och Rögle tog därmed hem rond ett av slaget om Skåne. Därmed skiljer endast tre poäng upp till Malmö inför morgondagens nya möte.