• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Växjö
VLH

Frölunda kan ta maxpoäng mot Växjö

5 mars 2016 10:00

Frölunda tar på lördagen emot Växjö med en riktig morot som tändvätska. Laget har nämligen tagit nio av nio möjliga poäng mot de regerande mästarna under säsongen med den imponerande målskillnaden 13-4. Nu vill göteborgarna så klart ta hem även de kvarvarande tre poängen.


Formkollen

Frölunda har inte varit så framgångsrika på slutet som vi vant oss vid under största delen av säsongen. Laget har kammat noll i fem av de tio senaste matcherna och är under den tidsperioden "bara" på tionde plats i SHL.

De har inte gjort mål under ordinarie speltid på två raka matcher och behöver få igång maskineriet inför slutspelet. Kanske kan det vända mot Växjö som det fungerat klanderfritt mot i de tre tidigare mötena (5-3, 5-0, 3-1)?

Men den här gången är det lite andra förutsättningar. Växjö har en helt annan formkurva nu och kommer till spel med sex raka segrar i bagaget.

Fem senaste matcherna

3 mar Frölunda-Linköping 0-2
1 mar Luleå-Frölunda 0-1 OT
27 feb MODO-Frölunda 4-2
25 feb Frölunda-Malmö 4-1
23 feb Djurgården-Frölunda 2-1
3 mar MODO-Växjö 0-2
1 mar Växjö-HV71 3-2
27 feb Växjö-Rögle 4-3 SO
26 feb Rögle-Växjö 1-2
24 feb Växjö-Brynäs 4-2

Läget i lagen

Frölunda har haft lite manfall på sistone. Mot Linköping saknades Artturi Lehkonen och Joel Lundqvist på forwardspositionerna. På backplats fanns varken Elias Fälth, Lukas Bengtsson eller avstängde Tom Nilsson med.

Växjö saknar Liam Reddox, som åkte på en ordentlig smäll näst senast mot HV71. Dessutom fanns varken Tuomas Kiiskinen eller Teemu Laakso med mot Örebro på torsdagen.

Notera att:

* Robin Figren har spelat 299 matcher i SHL. Han jubilerar alltså med sin 300:e match om han kommer till spel.

* Frölundas Andreas Johnson har gjort mål i samtliga möten med Växjö under säsongen, totalt fyra stycken. Faktum är att han trivts bra mot dem även tidigare säsonger. Han har mött Växjö tolv gånger och gjort mål i sju av dem, totalt åtta mål.

* Ryan Lasch har tre poängs ledning i poängligan inför de två sista omgångarna.

* Växjös Alexander Johansson verkar ha hittat formen lagom till slutspelet. Mot MODO hade han ordentlig fart på skridskorna och kryddade det med ett vackert mål på egen hand.