• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Luleå
LHF

Växjö går för att säkra en kvartsfinalplats

8 mars 2016 10:00

En omgång återstår och Växjö är ett av lagen som har mycket att spela för. Vid en seger kan man säkra en direktplats till kvartsfinal. Men motståndet Luleå Hockey har en tredjeplats i tabellen att spela om.


Lagens form

Växjö är just nu ett av seriens hetaste lag då man på de sju senaste matcherna tagit sex segrar. Det blev förvisso smolk i bägaren senast då man föll med 3-1 i bortamötet mot Frölunda men Växjö stod trots förlusten för en stark insats och formen som smålänningarna visat upp på sistone har gjort att Växjö klättrat i tabellen och att chansen på en direktplats till kvartsfinal är fullt möjlig.

Precis som Växjö har Luleå en stark form med poäng i sina sex senaste matcher. I lördags bjöd Luleå på en ritkigt bra insats inför utsåld hemmaarena när Djurgården besegrades med 4-1. Den segern gjorde att Luleå fortsatt har allt i egna händer när det handlar om att sluta topp tre i årets SHL.

Fem senaste matcherna:

5 mar Frölunda-Växjö 3-1
3 mar MODO-Växjö 0-2
1 mar Växjö-HV71 3-2
27 feb Växjö-Rögle 4-3 SO
26 feb Rögle-Växjö 1-2
5 mar Luleå-Djurgården 4-1
3 mar HV71-Luleå 3-4 OT
1 mar Luleå-Frölunda 0-1 OT
27 feb Djurgården-Luleå 1-2 PS
25 feb Karlskrona-Luleå 1-2

Luleå går för full pott

När det handlar om inbördes möten denna säsong så är det klar fördel för Luleå som vunnit samtliga möten denna säsong. Dock har samtliga matcher varit jämna så vi kan inte räkna med att det blir någon enkel resa för gästerna.

Dessutom kan matchens utgång visa sig bli helt avgörande inför hur motstånden fördelas till slutspelet. Det kan vara så att just dessa båda lag drabbar samman redan i en kvartsfinal.

Gynge går för skytteligaseger

Hos hemmalaget finns Richard Gynge som har chans att vinna skytteligan i årets SHL. Han är just nu ett mål bakom ledande Nick Johnson i Brynäs. Gynge har dessutom stått för två mål på tre matcher mot Luleå denna säsong, så chansen till nätrassel finns för Växjös målspruta.

Hos Luleå går det inte att blunda för Toni Rajala som verkar ha prickat formen perfekt inför slutspelet. I senaste matchen mot Djurgården stod Rajala för kanske sin bästa insats för säsongen där han bland annat bjld på två mål och han har nu gjort fem mål och två assist på de sex senaste matcherna.

Läget i lagen

Joakim Hillding saknades senaste matchen tillsammans med Tuomas Kiiskinen, Teemu Laakso, Christopher Nihlstorp och Liam Reddox. Oklart om någon av dessa är med mot Luleå.

Gästerna hade Joel Lassinantti och Viktor Ekarv på skadelistan senast. Anton Hedman stod utanför truppen.

Notera att

* Luleå vunnit samtliga möten denna säsong.

* Båda lagen har mycket att spela för i sista omgången.

* Växjös Richard Gynge går för seger i skytteligan.

* Luleå är seriens bästa lag på tekningar.

* Spelar Anton Hedman i Luleå har han chansen att vinna tacklingsligan.