Drama på Hovet när Djurgården vann maratonmatch

10 mars 2016 23:25

Det blev en lång kväll i Stockholm när Djurgården vann den första åttondelsfinalen mot Brynäs med 5-4 efter förlängning. Nästan fem hela perioder vvar spelade när Lukas Vejdemo klev fram och avgjorde för hemmalaget.

Hovet gungade innan match och inte blev stämningen sämre när Djurgården satte tonen i matchen mot Brynäs direkt. Patrick Thoresen pressade sig in i anfallszon på högerkanten och snärtade in 1-0 redan efter 19 sekunders spel. Det satte tonen i matchen och Brynäs såg stundtals paralyserat ut och hängde inte med i hemmalagets tempo.

2-0 kom i spel fem mot tre genom Daniel Brodin som styrde in ett skott från Linus Hultström. Samme Hultström sköt igen några minuter senare och den gången var Matt Anderson på pucken och styrde in 3-0 mellan benen på Bernhard Starkbaum i Brynäsmålet. Där och då kändes det som ridå för Brynäs, men gästerna fick direkt efter 3-0 målet en viktig reducering.

Terry Broadhurst spelade in pucken framför mål och Jacob Blomqvist smällde till direkt och pucken singlade in i högra krysset hos Tellqvist. Viktigt mål för Brynäs i en period som tillhörde Djurgården.

Ännu en rivstart av Djurgården

Även den andra perioden kom att starta med hemmajubel. Djurgården fick inleda i spel med en man mer på banan och skapade direkt ett bra tryck i anfallszonen och det tog endast 44 sekunder innan 4-1 satt bakom Starkbaum då Linus Hultström hittade rätt. Hans fjärde poäng i matchen.

Brynäs visade dock snabbt åter prov på bra moral då man återigen fick in en snabb reducering sedan Sondre Olden stått ren framför mål och petade in 4-2 i en övergiven bur efter att en förlupen puck landat framför fötterna på norrmannen. Efter det så tog Brynäs över spelet totalt och matchbilden svängde rejält. Brynäs fick in långa anfall och snurrade friskt runt Mikael Tellqvist i Djurgårdskassen, men man fick inte till några jättelägen trots det massiva spelövertaget.

Brynäs kämpade ner Djurgården

I den tredje perioden så handlade det mesta om Brynäs jakt på att komma in i matchen igen, och som man skulle kämpa. Till en början hade man problem att komma till några farliga lägen men när backen Jörgen Sundqvists slumppuck gled in över axeln på Tellqvist fram till 4-3 så var det full fart från gästerna.

Brynas surrade som arga bin i Djurgårdszonen och till slut satt 4-4 genom Mark Zanetti och Brynäs upphämtning var ett faktum och matchen togs till förlängning.

Lång kväll på Hovet - Vejdemo hjälte

Väl där syntes det att nerverna hos lagen var utanpå tröjorna och inget lag ville ta några risker och det kom att bli en lång kväll. Trots ett stort spelövertag och två numerära överlägen för Djurgården så kom man inte närmare än ett ribbskott från Patrick Thoresen till ett avgörande, utan spelet fortsatte in i en femte period.

Där böljade spelet fram och tillbaka och även om Brynäs ledde skotten klart en bit in i perioden så var matchen jämn. Till sist skulle också ett avgörande komma. Lukas Vejdemo höll sig framför mål och hans lagkamrater kämpade fram pucken och han kunde med en backhand lägga in 5-4 bakom en sittandes Bernhard Starkbaum.