• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
HV71
HV71

Örebro vill ta kommandot direkt mot HV71

10 mars 2016 09:30

Seriespelet är ett minne blott och nu tar åttondelsfinalerna vid. I en matchserie bäst av tre gäller det att vara på topp direkt och Örebro siktar på att direkt skaffa sig slagläge i kampen mot HV71.


Lagens form

Det kommer vara lapp på luckan i Behrn Arena när Örebro tar emot HV71 i den första åttondelsfinalen. Efter en rafflande serieavslutning landade lagen på åttonde och nionde plats i tabellen med bara två poäng mellan varandra och bara det vittnar om att det säkerligen lär bli en het matchserie mellan lagen.

Örebro avslutade seriespelet starkt med poäng i de sex avslutande omgångarna. Dessutom så segrade man i de tre sista matcherna och kan därmed gå in i åttondelsfinalerna med en god form.

HV71 har inte lika bra form att gå in till spel med men visade styrka och klass i sista omgången då seriesegrarna Skellefteå besegrades med 2-1 på bortais. Därmed bröt HV71 sin fyra matchers långa förlustsvit lagom till att slutspelet ska ta vid.

Fem senaste matcherna:

8 mar MODO-Örebro 1-3
5 mar Örebro-Skellefteå 2-1
3 mar Örebro-Karlskrona 3-2 PS
1 mar Linköping-Örebro 4-3 OT
27 feb Örebro-HV71 5-2
8 mar Skellefteå-HV71 1-2
5 mar Linköping-HV71 5-1
3 mar HV71-Luleå 3-4 OT
1 mar Växjö-HV71 3-2
27 feb Örebro-HV71 5-2

Kan hemmaplan avgöra?

Under säsongens fyra möten mellan lagen så är det notabelt att alla matcher slutat med klara hemmasegrar. Att Örebro har dragit vinstlotten med hemmaplansfördel i åttondelsfinalerna kan med andra ord visa sig vara helt avgörande. Samtliga matcher under säsongen har slutat med minst tre måls marginal för det segrande laget.

En annan notabel sak som är till HV71:s nackdel är frånvaron av Mattias Tedenby. Tedenby är avstängd de första två åttondelsfinalerna och Tedenby som varit en tongivande spelare under hela säsongen har varit HV71:s främsta poänggörare mot just Örebro med tre mål och två assist på fyra matcher.

Dock har HV71 ett sparkapital i Erik Christensen som varit skadad i slutet av säsongen men som är återställd lagom till åttondelsfinalerna. Christensen har precis som Tedenby trivts bra mot Örebro och noterats för tre assist på två matcher under säsongen.

Hos Örebro är det Daniel Viksten som är bäst poängplockare mot just HV71 med två mål och en assist. Viksten som dessutom vann Örebros interna poängliga med 37 inspelade poäng under säsongen.

Läget i lagen

Hos Örebro var det endast Martin Johansson som saknades ur den ordinarie truppen.

HV71 har Mattias Tedenby avstängd. Sedan tidigare är Teemu Laine, Ryan O´byrne och Björn Melin långtidsskadade. Senaste matchen saknades också Chris Campoli medans Erik Christensen och Adam Almqvist var tillbaka i spel.

Notera att

* Det har endast varit hemmasegrar mellan lagen under säsongen.

* Lagen slutade endast två poäng från varandra i SHL.

* Det är stort biljettryck till matcherna i båda arenorna.

* Åttondelsfinalerna spelas i bäst av tre.

* Lagen har aldrig mötts i slutspelssammanhang tidigare.