Stark vändning av HV71 som nu har slagläge

10 mars 2016 21:50

HV71 har skaffat sig ett bra utgångsläge i åttondelsfinalen mot Örebro. I den första matchen i Behrn Arena vände HV71 ett 0-2 underläge till seger med 3-2 och har nu matchboll på lördag på hemmais.

Efter en jämn matchinledning så tog hemmalaget Örebro över spelmässigt allt mer ju längre perioden led. Man fick in långa och tunga anfall på HV71 och man kom också till flertalet klara lägen. Det skulle också resultera i 1-0 av första periodens gigant Marko Anttila.

Anttila var fri framför mål och kunde snyggt placera in 1-0 via stolpen bakom Fredrik Pettersson-Wentzel som annars stod för flertalet fina räddningar för HV71.

Anttila fortsatte sedan att leda sitt Örebro framåt med fysiskt och fartfyllt spel och fler mål hängde i luften men ett måls marginal stod sig perioden ut. Något HV71 var mest nöjda med.

– Örebro kommer ut hårt men vi måste bara fortsätta att spela vårt spel, sa Jere Karalahti i HV71 till C More i paus.

Örebro fick en smakstart sedan i den andra perioden och det hann inte ens gå en minut innan Joel Mustonen hade ökat på ledningen till 2-0. Mustonen fick stå fri mitt mellan tekningscirklarna och kunde med en kanon till skott smälla in pucken i nät.

Efter det jämnade spelet ut sig allt mer, tempot gick ner en aning och det blev en mer böljande och fysisk kamp mellan lagen, dock utan några sekvenser som ledde till utvisningar. Förutom vid en gång då Filip Sandberg gled igenom för HV71 och blev upphakad. Då hann det bara gå elva sekunder i HV71:s powerplayspel innan reduceringen satt. Chris Campoli sköt från sin backplats och bakom en skymd Julius Hudacek gick pucken in mellan benen.

HV71 visade styrkan i tredje perioden

I den tredje perioden kom HV71 ut till spel och visade sin styrka direkt. Det tog inte ens en minut innan 2-2 satt bakom Julius Hudacek. Simon Önerud avlossade en riktig smällkaramell på ett fint pass av Pär Arlbrandt.

Örebro såg då chockat ut och HV71 tog då tag i taktpinnen och kort efter kvitteringen kom också 2-3 genom Filip Sandberg. Efter det så blev Örebro desperata och pressade på men HV71 visade upp en stabil defensiv och Örebro förmådde aldrig att skapa den riktiga pressen mot slutet utan HV71 höll undan och vann den viktiga första matchen med 3-2.

Därmed har man chans att avancera till kvartsfinal vid vinst på lördag i Kinnarps Arena.