• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Luleå
LHF

Färjestad kvitterade matchserien efter rivstart

19 mars 2016 19:02

Med tre mål i den första perioden kunde Färjestad hålla undan och vinna mot Luleå i en match som kanske inte var den mest välspelade i år men som ändå bjöd på viss dramatik mot slutet.


Vilken scenförändring jämfört med senast. Färjestad spelade fullständigt respektlöst och drog ifrån till 3-0 i den första perioden mot Luleå. Milan Gulas och Mikael Johansson låg bakom det första, Gulas tog pucken med sig mot Lassinantti och Johansson fick målet sedan han petade in den över mållinjen. Rickard Wallin gjorde 2-0 efter en vacker framspelning av Martin Röymark som tog ett varv bakom målet och när han såg ut att vara på väg att peta in pucken köksvägen la han i stället fram pucken till Wallin som fick fritt skottläge. 3-0 gjorde Joakim Nygård, assisterad av Mikael Johansson.

Luleå saknade inte chanser, fick iväg elva skott på mål men Justin Pogge i Färjestadskassen höll tätt, vilket förstås var frustrerande för gästande Luleå.

– Jag tycker det är tajmingen, vi har inte det där drivet, vi har inte nästa steg i fore-checkingen. Vi behöver ett större intresse att göra allting bra. Deras mål kommer efter situationer där vi haft kontrollen precis innan målen, säger Luleås tränare Joakim Fagervall inför den andra perioden.

"Luleå rycker upp sig"

Luleå spelade upp sig i den andra perioden, laget skapade måhända inte så många målchanser, men tillåt heller inte Färjestad att komma upp i alltför farliga anfall. Det var inte så välspelat lagspel, många lägen kom till när en ensam spelare jobbade fram en halvchans och inte fick till något vidare farligt avslut. Skottstatistiken i den andra vann Luleå med 11-8, men inget lag lyckades få in pucken och Färjestad gick till pausvila med fortsatt ledning 3-0.

– Jag tycker att Luleå rycker upp sig och gör en klart bättre period. Jag vill att vi kommer tillbaka till den desperation vi hade i första, då var det ingen tvekan och dit behöver vi komma tillbaka, sa Färjestads Magnus Nygren och fick medhåll från Luleåhåll:

– Andra är bättre, vi försöker bygga upp momentum, men det finns mer att önska. Vi behöver få in en puck tidigt i tredje, summerade Karl Fabricius.

Wallmark bäst i bortalaget

Den andra perioden var inget vidare underhållande och den tredje gick i samma fotspår. Det var händelsefattigt och lågt tempo, ända fram till Luleå fick in reduceringspucken efter 6:18. Lucas Wallmark sprätte in pucken från snäv vinkel, framspelat av Johan Harju. Sen fick matchen en helt ny karaktär med ett Luleå som trampade på och spelade en mycket mer fysisk hockey än tidigare. Wallmark var den som skapade mest och i par med Johan Harju var ytterligare något mål inte långt borta.

Färjestad förvarade sig med näbbar och klor och även när Luleå plockade målvakten för att få in en extra utespelare kunde laget hålla tätt. Det blev visserligen stundtals riktigt hett om öronen för Justin Pogge i målet, men hjälpt av hårt kämpande backar fredade han målet. Joel Eriksson-Ek kunde i tom kasse spika slutresultatet 4-1.

– Jag tycker de grundlägger segern i första perioden. Vi får en bra start, men målen vi släpper in...vi spelar inte slutspelshockey i period ett. På djupet finns det möjlighet att jobba på dem, men de stängde ner oss, sa Luleås tränare Joakim Fagerval efter matchen.

– Vi behöver tre till, det här var en seger på vägen. Luleå var verkligen bra däruppe sist, vi måste matcha dem i skridskoåkning för att ha någon chans. Det gäller att hänga med i deras tempo, det ska bli väldigt kul att komma dit och försöka vinna, kommenterade en betydligt nöjdare Mikael Johansson i Färjestad.