Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Luleå
LHF

Kvartsfinal: Dags för rond två i slaget mellan Färjestad och Luleå

19 mars 2016 10:00

Färjestad är ute efter snabb revansch i kvartsfinalserien mot Luleå. På lördagen är det dukat till fest i Löfbergs Arena och frågan är om det återigen blir en drabbning med fysik som största ingrediens.


Färjestad BK - Luleå Hockey

Ställning i matchserien: Luleå leder med 1-0 i matcher
Resultat: LHF-FBK 4-2

Poängbäst i Färjestad: M.Wikstrand 2 poäng (0+2), M.Johansson 2 poäng (1+1)
Poängbäst i Luleå: Peter Cehlarik 2 poäng (1+1)

Senaste matchen

Det var som att en gong-gong drag igång kvartsfinalserien mellan Luleå och Färjestad under torsdagen där båda lagen smällde på ordentligt i närkamperna och efter i stort sett varje situation. Det syntes att inga fingrar lades emellan och det här är två fysiskt starka lag som gör upp om en semifinalplats.

Matchen vann Luleå med 4-2 och det var sett till spelövertag en rättvis seger även om Färjestad ordnade ordentligt dramatik i slutet med två reduceringar som ordnade fram stor nervositet hos hemmalaget, som annars hade kontroll på stora delar av matchen.

Spelare att hålla koll på

Det är seriens två tyngsta lag som möts och det syns också på isen då lagens stora spelare ständigt är i luven på varandra och de mindre spelarna och kanske också det mer spelskickliga får inte samma ytor som under seriespelet. Därför är det viktigt för båda lagens fysiska spelare att ta kampen för att leda vägen för sina medspelare.

I den första matchen var det ständigt dueller mellan Luleås Anton Hedman och Färjestads Ole-Kristian Tollefsen. Två riktiga tungviktare som inte hade några problem att gå upp i kamp mot varandar och man lär inte ha det i fortsättningen heller.

Citaten

– Det här slutspel då ska det se ut så här och vi har haft våra duster på resan fram hit så vi tycker bara det är kul när det visas lite känslor, sa Luleås tränare Joakim Fagervall på presskonferensen efter matchen.

– De var aggressivare, intensivare och vann duellerna och var mer på från början, men trots underläge ger vi aldrig upp, varje byte är en investering i framtiden, det här kommer bli en lång matchserie, sa Ole-Kristian Tollefsen till Färjestads hemsida efter matchen.

Läget i lagen

Färjestad fick klara sig utan Jonas Holös och Niklas Arell senast som båda var sjuka. Oklart om någon av dessa är tillbaka.

Hos Luleå är Viktor Ekarv fortsatt skadad. Bill Sweatt stod utanför truppen senast. Oklart om det har med någon skada att göra.

Notera att

* Det förväntas bli mycket folk i Karlstad under lördagen.

* Inget av lagen lyckades hitta rätt i powerplay i första matchen.

* Luleå gick direkt upp i topp i slutspelets tacklingsliga och tekningsliga.

* Färjestads Magnus Nygren spelar mest av alla spelare i kvartsfinallagen.