• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Frölunda
FHC

Frölunda vred åt greppet mot Djurgården

22 mars 2016 21:57

Frölunda är ett steg närmare en plats i semifinalerna. Detta sedan laget besegrat Djurgården på bortais, genom siffrorna 3-1. Vinsten ger Frölunda 3-1 i matcher och laget kan nu avgöra på torsdag.


Frölunda klev ut stenhårt i bortamötet med Djurgården. Kvartsfinal fyra på Hovet fick en riktigt häftig start, där Mantas Armalis i hemmamålet räddade flertalet chanser. Ganska snabbt kunde dock Djurgården växa in och med fyra minuter spelat kom laget till en riktigt fin möjlighet.

Linus Hultström tog då ett skott som Lars Johansson lämnade retur på, där Marcus Sörensen höll sig framme och testade. Djurgården kopplade därefter ett visst grepp om matchbilden och bet sig långa stunder fast i offensiv zon. Allteftersom hittade Frölunda tillbaka och gästerna stod för en fin första period, som dock slutade mållös.

– Helt klart vår bästa första period i de här matcherna. Vi kommer ut bra, vårdar pucken och skapar många lägen, berömde gästernas Henrik Tömmernes i intervju med C More.

"Vi vågar spela med pucken"

Mittperioden fick sedan en böljande start, där Johansson tvingades till en fin räddning på skott från Matt Anderson. Åt det andra hållet prickade Tömmernes ribban och chanserna tilltog. Med 12.22 spelat bröts slutligen dödläget, när Ryan Lasch lade upp för Oscar Fantenberg som vispade in 0-1 för Frölunda.

– Vi spelar bra och vågar spela med pucken, även om de sätter in hög press. Det gäller att vi har is i magen så kommer vi att spela bort deras forecheck, förklarade målskytten för C More.

Dramatiskt i slutskedet

Halvvägs in i tredje skulle sedan gästerna vrida åt greppet om matchen. Artturi Lehkonen dök då upp i slottet och skickade iväg ett backhandskott, som satt i krysset bakom Armalis. Tvåmålsledningen gav Frölunda ett fint utgångsläge inför avslutet och laget hade länge god kontroll över händelserna.

Men med dryga fem minuter kvar att spela fick Djurgården kontakt, via reducering inpressad av Robin Alvarez. Slutskedet blev sedan dramatiskt och först med 18.43 på klockan kunde Anton Axelsson stänka in 1-3 på ett friläge. Frölunda vann med just de siffrorna och gick upp till 3-1 i matcher. På torsdag har laget chansen att säkra semifinalplatsen, då med match i Göteborg.

– Vi kommer inte upp i den nivå som vi vill. Jag tycker att vi tappar en hel del puckar i anfallsspelet, där vi inte är tillräckligt starka, analyserade Djurgårdstränaren Hans Särkijärvi förlusten för C More.