Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Frölunda
FHC

Kvartsfinal: Djurgården ska kvittera matchserien

22 mars 2016 09:45

Djurgården siktar på att ännu en gång kvittera matchserien mot Frölunda. Det är lite av en nyckelmatch för stockholmarna som vid en förlust har matchboll mot sig - samt bortamatch i Frölundaborg i match fem.


Frölunda HC - Djurgården Hockey

Ställning i matchserien: Frölunda leder 2-1 i matcher.
Bästa poängplockare mellan lagen i slutspelet Frölunda: Artturi Lehkonen 3+2, fem poäng
Djurgården: Patrick Thoresen och Linus Hultström 3 poäng.

Senaste matchen

Efter en jämn och chansfattig första halva av matchen på söndagen gjorde Frölunda två snabba mål genom ryan Lasch och Johan Sundström. Patrick Thoresen reducerade visserligen drygt sju minuter in i den tredje, men efter det var det proppen ur för hemmalaget. 3-1, 4-1 och 5-1 kom inom loppet av fem minuter och Frölunda säkrade därmed sin andra raka seger på hemmais.

Sagt efter kvartsfinal 3

– Nu är det bara att återställa oss. Det är 2-1, men det betyder ingenting om vi inte kommer dit och kämpar om att vinna. Det som har varit har varit och vi blickar framåt, förklarade Frölundas Mats Rosseli Olsen efter söndagens match.

– Det var mycket känslor ute på isen. Jag tycker att vi inleder bra och spelar en bra ishockey. Vi gav iväg några mål men förutom målen tycker jag att vi gör det bra och det känns även som att vi kunde gjort några till mål framåt, sa Djurgårdens Mikko Lehtonen.

Läget i lagen

Djurgården saknade endast långtiddskadade Alexander Fellström och Adam Ollas Mattson i senaste matchen.

Frölunda fick på söndagen tillbaka sin kapten Joel Lundqvist. Lukas Bengtsson, John Nyberg, Sebastian Stålberg, Anton Axelsson, Kristian Vesalainen och Anton Karlsson var dock borta. Dessutom hade Spencer Abbott bekymmer under söndagens match och lämnade isen och gick in till omklädningsrummet vid två tillfällen.

Notera att

* Djurgårdens Linus Hultström leder alltjämnt slutspelets poängliga med 12 poäng. Dessutom är han inne i en poängsvit på sex matcher.

* Frölundas Artturi Lehkonen är på ordentligt spelhumör och har gjort fem poäng på de tre matcherna mot Djurgården.

* Mikael Ahlén är en flitig tacklare och så även i slutspelet där han har delat ut allra flest med 15 stycken.

* Frölundas burväktare Lars Johansson har tredje bäst räddningsprocent i slutspelet med 92,77.