• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Linköping
LHC

Kvartsfinal: Växjö ska följa upp segern senast

23 mars 2016 10:00

Växjö tog en tung och mycket viktig seger, efter en stark kämpainsats i Saab Arena, på måndagen. Fjolårets svenska mästare har nu chansen att inför sina orangefärgade hemmasupportrar kvittera matchserien.


Linköping HC - Växjö Lakers

Ställning i matchserien: Linköping 2-1 i matcher.
Bästa poängplockare mellan lagen i slutspelet Linköping: Andrew Gordon, Broc Little och Chad Billins tre poäng Växjö: Eric Martinsson 1+3

Tidigare matcher

Första matchen i Linköping vann hemmalaget komfortabelt med hela 6-1. Returen i Växjö ledde hemmalaget länge, men efter två mål av Linköpings lagkapten Niklas Persson i tredje perioden stod östgötarna till slut som segrare även där, slutresultat 3-2. I den tredje matchen lyckades Växjö kriga till sig en mycket viktig seger i Saab Arena med 3-2.

Läget i lagen

Linköping mönstrade ordinarie manskap i senaste matchen. Växjö saknade backarna Cory Murphy och Teemu Laakso samt forwarden Linus Fröberg. Dessutom drabbades Josh Hennessy av ett match penalty och är automatiskt avstängd i en match.

Notera att:

* Linköpings Gustav Forsling sköt nio skott i måndagens match, men endast ett av dem träffade mål.

* Linköpings två mål i senaste matchen gjordes av backarna Jonas Junland och Chad Billins.

* Växjös Richard Gynge stod för ett mål och en assist och verkar vara på uppåtgående i sin form.

* Växjö är det bästa laget i slutspel på tekningar. Laget vinner 54,22% av sina tekningar.

* Linköping är det lag av samtliga kvartsfinallagen som delar ut flest tacklingar i snitt per match med 19,33 stycken.

Citat

– Kanoninsats! När vi dödar den där femminutaren, det är sånt som vänder en matchserie. Det här behövde vi för att hålla den här matchserien igång. Nu vänder vi hem till vår borg och ska komma igång ordentligt, sa Växjös Richard Gynge till C More efter segern på måndagen.

– De gör ett mål mer än oss och vi kommer inte upp som vi ska i den första perioden utöver det kämpar vi på bra. Vi måste spela som vi vill och kriga på som i de första två matcherna. Vi kan inte tumma på några saker. Gör vi allt till 100 procent så har vi det här, sa Linköpings kapten Niklas Persson till LHCTV efter matchen.