Växjö tog andra raka mot Linköping

23 mars 2016 21:35

Växjö har kvitterat i matchserien mot Linköping. Detta efter att man under onsdagskvällen vann med 3-1 hemma i Vida Arena och därmed är det nu 2-2 i matcher mellan lagen.

Hemmalaget satte en ordentlig fart från början och kom stundtals in i anfallszonen förvånansvärt enkelt. David Rautio i gästernas kasse fick flera gånger om bekänna färg när han parerade klara lägen för hemmalaget.

Det var också Växjö som skulle ta ledningen. På en offensiv tekningsvariant så glömde Linköpingsförsvaret bort Robert Rosén som inte hade några problem att prickskjuta in 1-0 via stolpen. Därefter hade hemmalaget bud på mer, bland annat i ett farligt spel i numerärt överläge men 1-0 stod sig perioden ut. Sägas ska också att Linköping stack upp i farliga kontringar men fick inte till de långa anfallen man behövde för mål.

Det var ett annat Linköping vi fick se i inledningen av den andra perioden. Bra fart och med fina kombinationer i anfallsspelet. Men det var på en kontring som 1-1 skulle komma. Hela Växjö var inne i ett byte när pucken kom glidandes mot den egna zonen. Den pucken hämtade Henrik Thörnqvist upp och helt ren med Christopher Nilhstorp hittade han rätt efter att ha slagit in sin egna retur.

Men Växjö skulle äta sig in i matchen igen. Mycket tack vare att Linköping drog på sig många utvisningar. I powerplay skulle också hemmalaget återta ledningen. Tuomas Kiiskinen glömdes bort framför mål och kunde raka in pucken från nära håll.

Linköping försökte med allt

I den tredje perioden så var det Linköping som satte tonen och man hade långa anfall och skapade stundtals bra tryck mot Växjö men studsarna var inte med gästerna då många av avsluten landade utanför målet.

Mitt i pressen stack Växjö upp i småfarliga kontringar och när man minst anade kom istället 3-1 på just en kontring. Linus Fröberg kom in i slottet och smällde till direkt bakom Rautio som inte hann reagera.

Linköping föröskte sedan med att plocka målvakten men man fick ingen utdelning och siffrorna stannade vid 3-1 till hemmalaget.