• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Januari Jan
Fredag Fre 12 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Linköping
LHC

Blir Växjö klart för semifinal?

27 mars 2016 10:00

Växjö har med tre raka segrar imponerat i kvartsfinalen och kan i dag ta sig till semifinal. För att hålla sig kvar i serien måste Linköping få stopp på Kiiskinen, Gynge och de andra poängmakarna i Växjö.


Växjö Lakers - Linköping HC

Ställning i matchserien: 3-2 i matcher.
Bästa poängplockare mellan lagen i slutspelet Linköping: Broc Little, fyra poäng (2+2). Växjö: Eric Martinsson, fem poäng (1+4).

Tidigare matcher

Efter de två inledande segrarna har det kommit grus i Linköpings maskineri och Växjö har vunnit tre raka och kan i dag säkra en semifinalplats. Två av Växjös tre segrar har kommit på bortais så laget borde ha stort självförtroende för tillfället.

Läget i lagen

Gustav Rydahl och Josh Hennessy saknades när Växjö slog Linköping senast. Hennessy är fortfarande avstängd.

Bortsett från avstängde Andrew Gordon ställde Linköping upp med fullt manskap i hemmamatchen senast. Gordon är avstängd även den här matchen, Linköping har inte rapporterat om några skador.

Notera att

  • Linköping gjorde nio mål de två första kvartsfinalerna men har på de tre nästföljande bara gjort fyra.
  • Både Växjö och Linköping har gjort 13 mål i kvartsfinalserien, båda har skjutit 127 skott på mål, skotteffektiviteten är således också exakt lika, 10,24.
  • Växjö har gjort tre mål på elva försök i numerära överlägen, motsvarande 27,27%, bara Luleå har varit effektivare (Linköping 21,43%)
  • Tuomas Kiiskinen har gjort poäng fyra matcher i rad (3+1).

Citaten

– Vi jobbar tillsammans, det är jäkligt viktigt. Vi ligger på vid rätt tillfällen och låter dem göra misstagen, sa Joakim Hillding för C More efter vinsten.

– De är lite vassare än oss, de har studsen med sig, de jobbar tyvärr lite hårdare än vi gör. Det är ingen som vunnit något än, vi får ladda om till nästa match, sa Linköpings Nichlas Hardt till Linköpings hemsida.