Lassinantti stoppade allt i premiärvinsten

17 september 2016 18:42
#LHFLHC

Luleå öppnade den nya säsongen på bästa vis, genom en imponerande 4-0-vinst hemma mot Linköping. Stor hjälte var Joel Lassinantti som svarade för hållen nolla och 21 räddningar.

Luleå och Linköping premiärspelade på lördagen i COOP Norrbotten Arena. Efter en svängig matchupptakt var det hemmalaget som tog kommandot, och det rejält. Med den nya säsongen nio minuter långt gången lade Kael Mouillierat upp för Bill Sweatt som direktsköt 1-0.

Kort därefter visades Linköpings Garrett Roe ut med matchstraff, efter en vårdslös tackling på Johan Forsberg. Luleå utnyttjade det långa fem mot fyraspelet och Julius Junttila fick tid att sikta in sig på Högbergs kryss till 2-0. Samme Högberg skulle även släppa en tredje puck förbi sig i den inledande perioden.

Målet föregicks av videobedömning, men godkändes och Anton Hedman skrevs upp som målskytt för Luleå. Hemmalaget gick därför av isen efter den första perioden med en tremålsledning och en skottstatistik på förkrossande 12-3.

Linköping med fyra ramträffar

Trots det kraftiga underläget samlade Linköping kraft och kom ut med ny energi. Niklas Persson hade redan hunnit pricka målramen i slutet av den första perioden och kaptenen stoppades av virket även i mittenakten. Som om inte det var nog kom även Jacob Lilja loss till ett friläge i slutsekunderna, men skottet gick i stolpen.

– Det är lite frustrerande, men det hör inte hit. Vi måste jobba vidare med ett hårt jobb, sade Linköpings Niclas Bergfors till C More på frågan om ramträffarna.

Även i slutperioden var det gästerna som öppnade piggast. Luleå kunde tämligen snabbt växa in och chansmässigt var det ont om klara lägen. Broc Little hann med ytterligare en stolpträff för Linköping, som inte kom närmare något mål än så.

Istället kunde Christian Jaros fastställa Luleås segersiffror till 4-0 i öppen målbur. Stor hjälte i hemmalaget var annars målvakten Joel Lassinantti, som svarade för 21 räddningar och höll nollan i premiären.