Hemma
Luleå
LHF
Borta
Linköping
LHC

Två tippade topplag drabbar samman i norr

17 september 2016 08:00
#LHFLHC

Äntligen dags för premiär i SHL och i Coop Norrbotten Arena väntas det mycket folk till mötet mellan Luleå och Linköping. Två lag som uttalat att det är toppen som siktet är inställt på denna säsong.


Formkollen

Försäsong är en sak. Säsong något annat. Så brukar det låta och visst stämmer det bra även på SHL-lagen. Vi har genom historien sätt lag prestera på topp under försäsongen för att sen starta säsongen betydligt sämre, och tvärtom har skett minst lika många gånger.

Men ska vi ändå kolla in Luleås och Linköpings formkurvor från försäsongen så ser det ljusare ut för gästernas del. Linköping har presterat en bra hockey och var bland annat obesegrade och vann bland annat sin grupp i CHL.

Luleå hade det däremot tyngre i den europeiska klubblagsturneringen. Endast en poäng tog klubben på fyra matcher och Luleå är därmed som enda svenska lag utslaget ur CHL. Dock har man presterat bra resultat i övriga matcher under försäsongen där man bland annat är obesegrade mot svenska lag under träningsmatchandet.

Läget i lagen

Notera att:

  • Senaste matcherna i SHL för Emil Sylvegård och Kristian Näkyvä spenderades i Luleås tröja. Nu väntar match med Linköping.
  • Under fjolåret vann lagen sina respektive hemmamatcher mot varandra.
  • Luleås 16-åriga talang Isac Lundeström väntas få speltid i premiären.
  • Dessa två lag har seriens yngsta målvaktspar. Luleås målvakter är födda 1993 och 1998, Linköpings 1993 och 1994.
  • Diskutera matchen på sociala medier under hashtagen #LHFLHC