Hemma
Linköping
LHC
Borta
HV71
HV71

HV öppnade med prestigeseger

21 september 2016 21:10
#LHCHV71

I sin premiärmatch på den nya säsongen tog HV71 tre tungt vägande poäng. Borta mot Linköping öppnade Simon Önerud tidigt målskyttet, när HV vann E4-derbyt med 1-3.


Publiken i Saab Arena hann knappt bänka sig innan det small i hemmamålet. Efter bara 16 sekunders spel snodde Simon Önerud åt sig pucken av Kristian Nykyvä, vände upp och sköt 0-1 för gästande HV71. Gästernas drömöppning satte tonen för ett E4-derby som därefter fortsatte i hög fart.

Andrew Gordon satte tidigt Fredrik Pettersson-Wentzel på prov i HV-målet och målvakten fick även stoppa ett tungt avslut från Emil Kristensen. Chansmässigt var det länge klar övervikt för Linköping, men när HV gick till attack blev det ofta farligt. Ett osäkert ingripande av Marcus Högberg gav bland annat Oscar Sundh chansen på retur. HV gick av isen från den första perioden med ledning, samtidigt som det i LHC-lägret var mer sammanbitet.

– Vi får ingen drömstart direkt. Slarvigt av oss och de får hänga dit 1-0 efter bara ett par sekunder, ingenting vi hade tänkt oss innan. Vi kan betydligt bättre än så här, menade Linköpingskaptenen Niklas Persson i samspråk med C More.

Avgjorde i öppen målbur mot gamla laget

Chansmässigt var den första perioden jämn, men det kunde man inte säga om mittenakten. Ett aggressivt HV71 kom tidigt ut och kopplade greppet om händelserna med många avslut som effekt. I spel fem mot fyra fick laget även utdelning, när Pär Arlbrandt och Simon Önerud fint lade upp för Martin Thörnberg som hittade krysset. Linköping reducerade kort därefter genom Garrett Roe, men perioden dominerades helt av HV som vann skotten med 20-5.

– Jag tycker att vi håller oss till vår game plan. Vi är intensiva, forecheckar hårt och det ger utdelning, analyserade 2-0-skytten Thörnberg för C More.

Precis som i de föregående perioderna var det HV som öppnade piggast i tredje. Lawrence Pilut testade Högberg med ett mäktigt backskott, men målvakten räddade och Linköping kunde ta över allteftersom. I takt med att HV föll tillbaka flyttade hemmalaget fram trupperna och i slutskedet pressade LHC på med sex utespelare.

Då stack tidigare Linköpingsspelaren Oscar Sundh upp och lyfte in avgörandet till 1-3. HV tog därmed hand om samtliga tre poäng i E4-derbyt, en smakstart på den nya säsongen.

– Vi gör en riktigt bra match rakt igenom. Vi får fast dem gång efter gång och Linköping har det ganska jobbigt idag, slog Thörnberg fast för C More.