Hemma
Linköping
LHC
Borta
HV71
HV71

Linköping siktar på revansch i rivalmötet

21 september 2016 13:00
#LHCHV71

Topptippade Linköping föll pladask i SHL-premiären borta mot Luleå. Norrbottningarna kopplade tidigt ett björngrepp och vann till slut med 4-0. Nu siktar Linköping på vedergällning i hemmamötet med HV71.


Formkollen

Linköping inledde sin SHL-säsong på lördagen i bortamötet med Luleå. Klubben åkte dock därifrån tomhänta då Luleå vann med klara 4-0.

HV71 spelar sin premiär på onsdagen och gör att kika på form hos Jönköpingslaget får vi ta en titt i försäsongstabellen. HV71 spelade under försäsongen sju matcher och hade ett poängsnitt på två poäng per match. Det räckte till en femteplats i försäsongstabellen.

Läget i lagen

Linköping saknar fortsatt Gustav Forsling och Ken Andre Olimb. Norrmannen har fått bakslag på sin skada och tvingas nu till längre vila än planerat. HV71:s Erik Christensen som nyligen förlängde sitt avtal med klubben ansluter till laget i oktober skriver HV71 på sin hemsida.

Notera att

  • HV71 nyligen kontrakterade Erik Christensen för ytterligare en säsong. Han kommer dock inte till spel på onsdagen.
  • Linköping vann samtliga fyra matcher mellan lagen i fjol och tog fullpott. Året innan dess van östgötarna fyra av fem möten och har de senaste åren haft lätt för just HV71.
  • Linköping hade mot Luleå fyra skott i målramen.
  • Diskutera matchen på sociala medier under hashtagen #LHCHV71