LHF

Skellefteå gav Luleå ny svidande förlust

24 september 2016 22:08
#SKELHF

Från en uddamålsförlust till en annan, på mindre än ett dygn, mot samma motstånd. I lördagens återmöte framgick det tydligt att Skellefteå och Luleå inte gillar varandra på isen. Segrande ur bataljen gick återigen Skellefteå som vann med 3-2 efter storspel av Joni Ortio.

Om det vanligtvis är heta känslor i ett möte mellan rivalerna Skellefteå och Luleå, blir de om möjligt ännu hetare när man möttes senast mindre än ett dygn tidigare. Så var fallet när de två lagen drabbade samman i Skellefteå Kraft Arena på lördagen, i en match som bar slutspelskaraktär direkt.

Därför präglades den första perioden av en hel del dispyter och tillstymmelsen till slagsmål efter avblåsningar. Det blev även ett mål, som gjordes av just spelaren som kanske var inblandad i flest heta duster i matchen, nämligen Jimmie Ericsson. Han rakade in 1-0 i mål i ett friläge, fint framspelad av backen Johan Alm.

Tempot var därefter fortsatt högt och bråken alltjämt nära till hands, men utan att leda till något mer mål. Den första perioden slutade därför med ledning för Skellefteå, men det var inte utan att Luleå hade bud på kvitteringsmål flera gånger.

Hemvändarna i fokus

Luleå kom ut ännu starkare än tidigare i den andra perioden, och det dröjde inte länge innan den upplyftningen bar frukt. Petter Emanuelsson, vem annars, lyckades knäcka Skellefteås nolla när han rakade in 1-1 från nära håll mot sin gamla klubb, i sin gamla hemmaarena, framför sin gamla hemmapublik.

Men Skellefteå visade slagkraft och skicklighet. Trots baklängesmålet behövdes inte mer än en individuell prestation signerad Joakim Lindström för att laget skulle återta ledningen. Lindström tog helt sonika ett varv i offensiv zon innan han stänkte in pucken i bortre krysset, ett mycket vackert hockeymål.

Försvarade ledningen

Även om bara ett mål behövdes för Luleås del i den tredje perioden, såg en storspelande Joni Ortio i Skellefteås kasse till att göra den uppgiften svårare än den kan låta. Samtidigt såg hemmalaget ut som det några grader hetare laget när det brann till, som det ofta kom att göra, på isen.

Emil Pettersson skickade Luleå mot en förlust när han satte 3-1 i tom bur med en minut kvar att spela. Visserligen lyckades Johan Harju få in en reduceringspuck i slutsekunderna, men någon poäng blev det inte för Luleå den här gången.