Hemma
Luleå
LHF
Borta
Skellefteå
SKE

Stekhett derby väntar i norr

23 september 2016 13:00
#LHFSKE

Helgen i Norrbotten firas in på bästa sätt i Coop Norrbotten Arena där ett sprakande fredagsderby mellan Luleå och Skellefteå väntar. Luleå går för andra raka i SHL-öppningen, samtidigt som Skellefteå premiärspelar.


Formkollen

Luleå startade SHL på bästa sätt när man i premiäromgången vann över Linköping med klara 4-0. Detta efter att Luleå gjort en mycket bra match där defensiven var stabil och effektiviteten framåt hög.

Skellefteå har fått vänta på sin premiär och bortamötet med Luleå blir premiärmatchen för förra årets seriesegrare. Skellefteå avslutade sin försäsong med att besegra Leksand i en målrik tillställning med 5-4.

Läget i lagen

Luleå har ett osäkert kort i forwarden Jacob Lagacé som inte kunnat tränat fullt i veckan. I övrigt har man full trupp. Nyförvärvet Tim Kennedy närmar sig matchform och kan mycket väl vara med mot Skellefteå.

Skellefteå har desto mer skador i truppen. Axel Holmström, Kyle Cumiskey och Oscar Möller är alla skadade och missar premiären. Däremot är Johan Alm skadefri och kommer kunna spela mot Luleå efter att ha missat hela försäsongen.

Notera att

  • Det väntas bli utsålt i Coop Norrbotten Arena
  • Detta blir lagens första av två möten på mindre än 24 timmar.
  • Ifjol möttes också lagen två dagar i rad. Skellefteå vann då båda matcherna.
  • Luleås nya spelare Kael Mouillerat startade säsongen med två poäng direkt.
  • Skellefteås nya målvakt Joni Ortio kan göra debut i derbyt.
  • Diskutera matchen på sociala medier under hashtagen #LHFSKE