Lerg tvåmålsskytt när Rögle vände mot Örebro

24 september 2016 21:40
#ÖRERBK

Det var två revanschsugna lag med var sin premiärförlust i bagaget som möttes i Behrn Arena ikväll. Redan på uppvärmningen tjafsade lagen med varandra, men när pucken väl släpptes var det Rögle som drog det längsta strået. Brian Lerg blev stor matchhjälte med sina två mål i powerplay.

I en intensiv och dramatisk förstaperiod var det Örebro som tog kommandot. Nya kaptenen Viktor Ekbom gjorde sitt första mål för säsongen när han smällde in 1-0 i Oskar Dansks högra kryss efter fint förarbete av Joel Mustonen. Örebro fortsatte att skapa mest efter ledningsmålet, men då gjorde Rögles skyttekung Patrick Cehlin som skyttekungar ofta gör. Med en fin soloprestation och sidledsförlyttning tvingade Cehlin fram en minimal lucka hos Julius Hudacek och öppnade målkontot för säsongen. Libor Hudacek gav dock sitt Örebro åter ledningen då han i powerplay tryckte sig in framför mål och hittade en lucka intill stolpen.

Rörigt spel

Andra perioden bjöd på hafsigt och oordnat spel. Rögle inledde piggast och skapade några halvfarliga lägen, men det var istället Örebro som skulle uttöka sin ledning till 3-1 när Daniel Viksten frispelade Tom Wandell. Efter målet ökade grinigheten på isen. Gruff och småbråk efter nästan varje avblåsning med flera utvisningar som följd. Och det var Rögle som till slut fick utdelning i spel med en man mer då lagkaptenen Christopher Liljewall grävde fram pucken i röran framför mål och stänkte upp den i nättaket.

Rögle effektivst

Även slutakten präglades även den av bråk och utvisningar, en ryckig matchbild som gynnade bortalaget. Först redde Rögle ut spel i tre mot fem i över en minut, och kunde istället vända och vinna efter två mål i numerärt överläge av Brian Lerg. Det var Lergs två första mål för säsongen.

– Det var en bra comebackvinst för oss, konstaterade tvåmålsskytten Brian Lerg till C More. Nu blir det en skön resa hem på fem och en halv timme.

Örebros tränare Kenta Johansson var direkt i sin analys.

– De har ett bättre powerplay och ett bättre boxplay och det är där vi förlorar idag, sade Örebros tränare Kenta Johansson i C More.