Hemma
Växjö
VLH
Borta
HV71
HV71

Vida Arena slår upp portarna för första smålandsderbyt

24 september 2016 10:00
#VLHHV71

Lördagen bjuder på säsongens första smålandsderby när Vida Arena slår upp dörrarna för mötet mellan Växjö och HV71. Båda segrade i sina respektive premiärer och något av lagens segersvit kommer att brytas.


Formkollen

De båda antagonisterna Växjö och HV71 har hunnit med varsina matcher i SHL och formen ser så här långt god ut. Båda lagen lyckades nämligen att få med sig tre poäng ifrån sina respektive bortamatcher mot Rögle och Linköping.

Räknar vi in försäsongen i formkollen ser vi dessutom att Växjö har sex raka segrar och HV71 har vunnit fem av de sex senaste matcherna. Det är alltså två riktigt heta lag som drabbar samman i Vida Arena under lördagskvällen.

Läget i lagen

Växjö saknade endast en spelare i senaste matchen och det var skadeförföljde backen Teemu Laakso som rehabiliterar sig.

Hos gästande HV71 saknas fler spelare och det några tunga pjäser som inte kommer att komma till spel. Centerstjärnan Erik Christensen är en av dem och talangfulle backen Niklas Hansson en annan. Christensen ansluter till laget i början av oktober medan Hansson är på NHL camp.

Notera att

  • Tre spelare i Växjö imponerade stort under segermatchen mot Rögle. Dennis Everberg och Olli Palola gjorde två mål var och Tuomas Kiiskinen stod för ett mål och två assist.
  • Hos HV71 hade Simon Önerud en riktigt bra premiärafton i mötet med Linköping. Anfallaren var inbladad i samtliga tre mål framåt med 1+2.
  • Under fjolårets möten mellan lagen vande vi oss vid jämna och täta matcher där lagen tog två segrar vardera.
  • Diskutera matchen på sociala medier under hashtagen #VLHHV71