Everberg avgjorde svängigt Smålandsderby

24 september 2016 21:44
#VLHHV71

Dennis Everberg har levererat i säsongsinledningen. I premiären sänkte han Rögle med två mål och idag fixade han extrapoängen till sitt Växjö i ett hett och svängigt Smålandsderby mot HV71.

Inledningsvis satsade HV71 på samma höga press som var så vägvinnande i segermatchen mot Linköping. Men till skillnad från LHC klarade Växjö att spela förbi den första pressen vilket öppnade ytor framåt för hemmalaget. Efter fem minuter gav Calle Rosén hemmalaget ledningen med en riktig kanon från blålinjen. Toumas Kiiskinens uttökade Växjös ledning till 2-0 med en fin delikatess och Växjö såg ut att ha kontroll på händelserna. HV71 kom dock tillbaka mot slutet av första perioden. Lawrence Pilut soloåkte från egen zon och frispelade Filip Sandberg som styrde in 2-1. Slutsekunderna blev dramatiska då HV också var nära att forcera in en kvittering.

– Vet inte om vi tappar fokus eller vad det är. Det är inte okej när vi gör en så bra period i 19 minuter. Det gäller att komma upp igen nu i andra, kommenterade målskytten Calle Rosén till C More i paus.

Snabb vändning

Men det blev precis tvärtom. HV71 red på energin från avslutningen av första perioden och behövde bara sex minuter på sig för att vända matchen i mittakten. Först fixade firma Brithén-Arlbrandt-Thörnberg 2-2 med en vacker upprullning av Växjöförsvaret och strax därefter tryckte Anton Bengtsson in ledningspucken från nära håll. I powerplay hade Växjö en puck dansande på mållinjen, men man kom inte närmare en kvittering innan periodpausen.

Matchstraff för Önderud

Simon Önerud gav Växjö en biljett in i matchen när han tacklade Brodecki i ryggen. Matchstraff för Önerud och fem minuters numerärt överläge för Växjö, men HV71 redde ut situationen. Istället kom kvitteringen med bara tre minuter kvar av matchen när Corey Murphy sköt från blå och Liam Reddox styrde framför mål. 3-3 efter full tid och i förlängningen snappade Dennis Everberg upp pucken från en ramlande motståndarback och stänkte in avgörandet.

– Otroligt surt att förlora efter den arbetsinsatsen vi lägger ner idag, sa HV:s tränare Johand Lindbom till C More, men det är tillfälligheter som avgör. Det är tungt, det är surt.

Växjös matchhjälte Dennis Everberg var desto nöjdare med en vunnen poäng.

– Vi kvitterar med tre minuter kvar så det får man vara nöjd med. Det är trots allt en vinst, så det är bra.