Örebro vände och vann - tog säsongens första seger

1 oktober 2016 21:10
#LIFÖRE

Örebro drog det längsta strået i Tegera Arena, när man vände och vann borta mot Leksand med 3-2. Hjälte i förlängningen blev Libor Hudacek, som gav Örebro säsongens första seger.

Gästerna från Örebro inledde den första perioden starkast, men det var Leksand som skulle ta ledningen hemma i Tegera Arena. I spel fem mot fyra dunkade Alexander Ytterell in ett slagskott som klingade högt bakom Julius Hudacek - och vi hade 1-0 efter dryga sex minuter. Hemmalaget var sedan rejält tillbakatrycka av gästerna som dock inte lyckades spräcka nollan efter 20 spelade minuter.

– Jag tycker att vi kommer ut med riktigt bra energi. Vår bästa start i SHL - och det är väldigt skönt att komma ut från förstaperioden med en ledning, sade 1-0-skytten Ytterell till C More i pausen.

Powerplay-målen fortsatte

Mittakten var av samma karaktär som den inledande perioden. Örebro var det mer spelförande och chansskapande laget, men skulle ännu en gång släppa in en puck i boxplay. Alexander Ytterell hittade en passning till Johan Porsberger, som i sin tur hittade luckan vid Hudaceks högra axel. Gästerna satte därefter full fart framåt och fick till slut in en reducering, genom Dominique Heinrichs skott i powerplay. Leksand höll undan perioden ut och satt fortsatt i förarsätet efter två spelade.

Libor Hudacek hjälte

I en svängig och intensiv tredjeperiod skulle Örebro kvittera, när Siim Liivik pricksköt in 2-2-pucken. Perioden fortsatte därefter att svänga åt båda håll, med ramträffar och idel vassa målchanser, men trots det skulle mötet gå till övertid. Väl där fullbordade Örebro sin vändning, när Libor Hudacek var påpassligt framme och tryckte in 3-2. Därmed plockade Örebro sin första seger för säsongen, medan Leksand, som kan trösta sig med att första poängen är inkasserad, får fortsatt vänta på sitt segerjubel.