Luleå segrare i toppmötet

1 oktober 2016 21:15
#VLHLHF

Växjös tunga press gav inte önskad utdelning när Luleå gick segrande ur toppmötet i Vida Arena.

Den första perioden i Vida Arena präglades av Luleå-utvisningar. Växjö tycktes ha ett mål hängades i luften under upprepade tillfällen, men istället för hemmaledning skulle Luleå spräcka nollan - i boxplay. Christopher Mastomäki jobbade till sig ett friläge och skickade in 1-0 för gästerna bakom Joacim Eriksson. Växjö fick bland annat chans till kvittering i spel fem mot tre, men inte heller då lyckades man överlista Joel Lassinantti.

Snabba kontringar nyckeln för Luleå

Växjö-pressen fortsatte in i andra perioden och just när man trodde att kvitteringen skulle komma, kontrade gästerna från Norrbotten. Johan Forsberg hittade med en flippassning fram till Karl Fabricius, som från nära håll tryckte in Luleås andra mål. Hemmalagets fortsatta press gav ingen utdelning och innan perioden var över hade Julius Junttila kontrat in 3-0.

– Vi försöker få ner puckarna, men de är bra på att ta undan och är vassa i sina kontringar, sade hemmalagets Philip Holm till C More i paus.

Den småländska pressen skulle till slut ge utdelning. Backen Eric Martinsson agerade kallt när han gled in i Luleå-zonen och skickade in reduceringspucken bakom Joel Lassinantti, vilket gav Växjö energi för att forcera vidare. Luleå-laget höll dock undan väl med Lassinantti längst bak och kunde slutligen inkassera sin tredje seger för säsongen.