LHF

Stark tredje period gav Brynäs tre poäng

6 oktober 2016 21:44
#BIFLHF

Matchen mellan Brynäs och Luleå var jämn i två perioder. I den tredje satte hemmalaget i ytterligare en växel och vann till slut med 5-2. Matchens förgrundsfigur var Daniel Paille med två mål och en assist.

Vi bjöds på en jämn första period från Gävle och Gavlerinken Arena. Gästande Luleå tog genom Andreas Falk ledningen i matchen efter slarv av Brynäs i egen zon. Drygt två och en halv minut senare lyckades Daniel Paille, med sitt första mål i SHL, kvittera.

Den andra perioden inleddes med chanser åt båda håll och lagens burväktare ställdes rejält på prov. Till slut fick dock Joel Lassinantti kapitulera för andra gången i matchen. Daniel Paille kom fri och gjorde inget misstag när han snyggt släppte pucken mellan benen på Luleås målvakt. Drygt fyra minuter senare skulle Luleå utjämna. Jan Sandström drev pucken mot mål och sköt ett skott som Felix Sandström inte lyckades hålla. På returen dök Bill Sweatt upp och rakade in pucken i mål fram till 2-2, ett resultat som stod sig peridoen ut.

– Jag tycker att det har varit upp och ner. Båda lagen åker mycket skridskor och spelar fysiskt. Vi måste fortsätta sätta tryck på dem, sa Brynäs tvåmålsskytt Daniel Paille i C More.

I den tredje perioden visade bröderna Westerholm varför de ska spela tillsammans. Pathrik hittade en helt omarkerad Ponthus i slottet och han gjorde inget misstag när han pangade dit 3-2 i taket bakom Lassinantti.

Lindbloms svit lever

Brynäs fortsatte att kontrollera den tredje perioden, mycket tack vare att Luleå drog på sig utvisningar. Det var också en sådan som ledde fram till Sebastian Enterfeldts 4-2 från nära håll.

Luleå försökte få till en reducering i slutskedet och plockade ut Joel Lassinantti. Då kunde istället Oskar Lindblom näta och förlänga sin poängsvit till fem matcher efter passning från Daniel Paille. Kanadensaren var matchens gigant och klev av isen med två mål och en assist.

– Vi gör en bra match idag och vi ska försöka slå Skellefteå i nästa och få igång en segersvit. Jag gillar att spela med brorsan så det var skönt att få göra det. Alla fyra kedjor gör mål och omvaskningen lyckades, sa Brynäs Ponthus Westerholm.